Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední foto pohřešované Jany a Adámka: Velká pátrací akce v Krkonoších pokračuje i v pondělí!

Aktualizováno -
2. ledna 2023
12:23
Autor: jel, ČTK - 
2. ledna 2023
09:37

Také v pondělí vyráží policisté, hasiči i horští záchranáři hledat čtyřicetiletou Janu a jejího syna Adámka (3) z okresu Praha-západ. Po ženě a dítěti záchranáři pátrají od pátku 30. prosince, kdy jejich zmizení nahlásil partner Jany a otec Adámka. Do akce se v pondělí zapojí asi 150 lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku. Zaměří se na prohledání masivu Sněžky. Většinu pátrajících tvoří horští záchranáři, připojili se i členové polské horské služby. Policie zveřejnila fotku posledního výskytu maminky se synem!

Již v sobotu a v neděli ženu a dítě hledalo na 80 policistů, členů horské služby a hasičů, ale akce žádný výsledek nepřinesla. V neděli policie díky lepšímu počasí mohla do pátrání asi na pět hodin nasadit i vrtulník, který má připravený i na pondělí.

„Horští záchranáři pátrali v lokalitách Richterových bud, Obřího dolu, Modrého dolu a Růžové hory. Horoslužebníci dobře znalí místního terénu v těchto místech obrátili snad každý kámen a prohledali všechna zákoutí,“ informovala v noci z neděle na pondělí Horská služba na svých stránkách. Jedná se o jednu z nejrozsáhlejších podobných akcí v Krkonoších.

Poslední foto

V pondělí v poledne kriminalisté na sociální síti zveřejnili poslední fotografii pohřešované dvojice. Bezpečnostní kamera je zachytila v odpoledních hodinách dne 28. prosince v okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře. 

Video  Pátrání po Janě a Adámkovi v Krkonoších  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Pondělní pátrání se bude týkat například cesty od mezistanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře směrem k Portášovým Boudám nad Velkou Úpou. „Budou se dělat rojnice po obou stranách cesty, kde je předpoklad, že se žena se sáňkami a dítětem pohybovala,“ řekl novinářům náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Cingr. Vychází se podle něj z toho, že žena zhruba před rokem stejný výlet absolvovala a je možné, že se na něj v minulých dnech vydala znovu.

Českých a polských horských záchranářů se dnes do pátrání zapojilo asi 120, a to profesionálních i dobrovolných. „Přijelo nám pomoci 16 kolegů z Jizerských hor a 20 záchranářů polské horské služby. Z nich je jeden psovod a dva operátoři dronu,“ řekl Fryš. Záchranáři používají například čtyřkolky, pomáhají i psi policie a horské služby. Pilotovi vrtulníku dělá přímo na palubě navigátora horský záchranář.

Policie po ženě a dítěti pátrá od pátku 30. prosince, kdy jejich pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla ukončit 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. Se ženou se nemohla spojit, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem stále stálo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci.

Policie nadále žádá svědky, aby informace k pohřešované ženě a jejímu synovi zavolali na linku 158 nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu.

Video  Pátrání po Janě s Adámkem pokračovalo i v pondělí 2. ledna  - Horská služba ČR
Video se připravuje ...

Alex1006 ( 2. ledna 2023 15:08 )

mne to pride ako planovana samovrazda...velmi smutne..

verka1 ( 2. ledna 2023 13:15 )

Hodně smutný, ale dalo se to čekat sebevražda nebo vražda.

Evikzmercedesa ( 2. ledna 2023 13:10 )

uz je nasli bohuzel

y1xcvbnm ( 2. ledna 2023 13:09 )

no jo Blesk ve snaze získat peníze dal článek o partnerovi jako premiový ale ono v něm stejně noc nebude, hlavně že si to lidé nemohou přečíst

y1xcvbnm ( 2. ledna 2023 13:08 )

Nevím ale tolik aut je na Řůžové hoře ?? tam kde je zachytily kamery?? Není dost normální aby sama ženská šla s malým klukem a sáněmi x kilometrů?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání