Loňské nehody v metropoli mají většinou jednu oběť. Třeba počátkem října jeden člověk zemřel při střetu dvou osobních aut v Černokostelecké ulici u křižovatky se Sazečskou ulicí. Další tři lidé se tehdy zranili, dva byli ve vážném stavu. Koncem září u zastávky Blatiny nepřežil senior střet s tramvají. Chodce tramvaj usmrtila také koncem května na zastávce Lihovar a počátkem dubna v Karlíně.

Motorkář zemřel počátkem května v Modřanské ulici, když narazil do překážky. Jednu oběť má také srážka osobního auta a dodávky v pražské Uhříněvsi z konce března. Ve stejném měsíci havarovalo a vzplanulo auto v Komořanském tunelu na Pražském okruhu, zahynul při tom jeden člověk.

Těžce zraněno bylo loni na komunikacích v Praze podle předběžných čísel 178 lidí, předloni 126. Přibylo také lehce zraněných ze 1609 v roce 2021 na loňských předběžných 1793.

Méně než loni

Méně obětí dopravních nehod než loni bylo v Praze naposledy v roce 2017. Tehdy je nepřežilo 17 lidí, vyplývá z policejní ročenky nehodovosti za rok 2021. Byl to zároveň nejméně tragický rok za posledních minimálně 15 let. Naopak nejvíce obětí si za stejné období vyžádaly nehody v hlavním městě v roce 2009, kdy na zdejších komunikacích zemřelo 40 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Jeden člověk zemřel v úterý večer při nehodě na Pražském okruhu. Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
24 fotografií