Mělo to být příjemné zpestření konce roku, místo toho ale přišlo pořádné zhnusení nad tím, čeho byl někdo schopen. Cizinec přijel do Prahy s vidinou účasti na pokerovém turnaji. V hazardní hře si nevedl zle. O to hůř doplatil na důvěřivost a nepoctivost druhých.

Video
Video se připravuje ...

Neznámý holohlavý zloděj vykradl krátkodobě pronajatý byt, který obýval hráč pokeru. Ukradl mu věci v hodnotě přes 3 miliony korun. (19. prosinec 2022) Policie České republiky

Za 6 minut 3 miliony a 8 let vězení

Zloděj se totiž v pondělí 19. prosince vloupal do jeho bytu, který si muž na dobu svého pobytu pronajal v Karlíně. „Z bytu si odnesl kufr s jeho věcmi, kde byly peníze, pokerové žetony a další v celkové hodnotě přesahující 3 miliony korun,“ uvádí policejní mluvčí Jan Daněk.

Zloděj se tak automaticky ocitl v hledáčku policie, která měla k dobru důležité indicie. Především kamerové záznamy. „Na nich je podezřelý muž vidět, jak do domu přichází takzvaně nalehko a odchází po šesti minutách obtěžkán zmiňovaným kufrem. Dá se tedy říci, že si za každou minutu v domě „vydělal" půl milionu korun,“ uvedl mluvčí.

Policisté o pomoc s pátráním požádali veřejnost, což se nakonec vyplatilo. „Po zveřejnění případu kriminalisté dostali poznatek k totožnosti muže zachyceného na záběrech. Toho vyhlásili do celostátního pátrání a následně byl dopaden. Jedná se o šestkrát trestaného recidivistu,“ uvedl Daněk v únoru. Muž se při výslechu k činu přiznal, hrozí mu až pětileté vězení.

Fotogalerie
5 fotografií