Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podivná úmrtí kryptoměnových miliardářů: Smrt ve spánku, paranoia a infarkt!

  • Autor: rc - 
    1. 12. 2022
    16:52

    Nečekaně zemřel podnikatel Tiantian Kullander. Třicetiletý spoluzakladatel úspěšné firmy v oblasti obchodování s kryptoměnami zemřel údajně ve spánku. Po miliardáři, který se dostal i do žebříčku veleúspěšných podnikatelů, zůstala manželka a syn. Jedná se již o druhého krypto miliardáře, který zemřel za záhadných okolností. Jen pár týdnů před smrtí Kullandera zesnul Nikolai Mushegian (†29), který před smrtí na sociální síti Twitter sdílel podivné příspěvky o tom, že ho chce zavraždit CIA  a Mossad.

  • 1.Tiantian Kullander

    Otec od rodiny oslavil teprve třicáté narozeniny, ale už měl za sebou velký pracovní úspěch. Spoluzaložil úspěšnou firmu Amber Group - hongkongskou platformu na obchodování s kryptoměnami. Firma má podle informací britského Daily Mail hodnotu neuvěřitelných 3 miliard amerických dolarů (víc než 70 miliard Kč). 

    Tiantian zemřel 23. listopadu. Smutnou zprávu oznámila společnost se sídlem v Singapuru o čtyři dny později. „Do společnosti vložil své srdce a duši v každé fázi jejího růstu. Šel příkladem svým intelektem, velkorysostí, pokorou a pílí a kreativitou,“ uvedla společnost v prohlášení s tím, že byl „průkopník v tomto odvětví“. Tiantian se dokonce dostal do žebříčku magazínu Forbes, který ho zařadil mezi třicet úspěšných osobností, které ještě nepřekročili třicítku! Přesná příčina smrti podnikatele není známá. Amber Group vznikla v roce 2017.

    Podnikatel Tiantian Kullander (†30), který podnikal v oblasti kryptoměn, zemřel ve spánku.

  • 2.Nikolai Mushegian

    Několik dní před smrtí Tiantiana zemřel jiný krypto miliardář Nikolai Mushegian. Devětadvacetiletý podnikatel zemřel 28. října. Jen pár hodin předtím, než zahynul, na sociální síti Twitter sdílel příspěvky, v nichž psal, že po něm jde CIA a Mossad.

    Jak uvádí Daily Mail, Mushegian měl psychické problémy a jeho rodina nevěří, že by se na jeho smrti podílel někdo další. Nicméně jeho spolupracovníci tvrdí opak, ačkoliv jejich podezření nebyla ničím podložená. V příspěvcích před smrtí například psal, že jeho přítelkyně byla špiónka a nastrčili ji k němu právě tajné služby. „Budou mě mučit k smrti,“ psal. 

    Nikolai Mushegian

    Tělo Mushegiana objevil surfař ve vodě u pláže v Portoriku 29. října. Do země se podnikatel odstěhoval se svým otcem právě kvůli psychickým problémům. Podnikatel Brock Pierce mluvil s jeho rodinou, která žije na Floridě. „Jeho matka objasnila, že jeho smrti nemá nic společného s jeho příspěvky. Geniální lidé občas kráčí na hranici šílenství,“ uvedl Pierce. 

    Video  NFT - Nezaměnitelný token  - Videohub
    Video se připravuje ...

     

  • 3.Gerald Cotten

    Obrovský humbuk vyvolala v roce 2018 smrt zakladatele zkrachovalé společnosti QuadrigaCX, která byla považována za největší kanadskou burzu kryptoměn. Třicetiletý Gerald Cotten zrovna trávil líbánky v Indii. Domů se už ale nevrátil, zemřel 9. prosince.

    Cotten jako jediný znal přístupové údaje k uloženým digitálním penězům v hodnotě 3,1 miliardy korun a firma proto zbankrotovala. Devět dní před tím, než zemřel, navíc měl podepsat svou závěť. Lidé proto začali spekulovat, že svou smrt pouze předstíral a nyní si užívá nakradených peněz. QuadrigaCX měla zhruba 115 tisíc klientů, kteří o své vklady po smrti Cottena přišli.

    Někteří investoři proto požadovali exhumaci jeho těla, aby se dokázalo, že se jedná skutečně o Cottena. Vdova po kontroverzním podnikateli Jennifer Robertsonová ovšem tvrdí, že o smrti jejího manžela nemůže být pochyb.

    Je Gerald Cotten podvodník, který svou smrt finguje, nebo exhumace potvrdí, že skutečně umřel?

  • 4.Matthew Mellon

    Mellon se narodil do finančnické rodiny. Jeho otec Thomas Mellon založil banku Mellon Bank a rodinu opustil, když Matthew oslavil páté narozeniny. V roce 1983  Thomas Mellon zemřel. Spáchal sebevraždu. Stejně jako jeho otec i Matthew trpěl bipolární poruchou a údajně byl závislý na drogách. Právě v dubnu v roce 2018 odjel do Cancúnu v Mexiku, kde měl navštívit kliniku Clear Sky Recovery pro léčbu drogově závislých. Zemřel ale v hotelovém pokoji ještě před svým příjezdem na kliniku. Příčinou smrti byl infarkt.

    „Lidé si šeptají, že ho zavraždili kvůli kryptoměně,“ uvedl po jeho smrti jeden z jeho blízkých přátel. Magazín Forbes uvedl, že hodnota jmění dosahovala až miliardu dolarů (více než 23 miliard Kč) a to díky jeho investicím do kryptoměn. Nicméně jeho peníze záhadně zmizely a nikdo netuší, kde mohou být. Jeden z jeho přátel uvedl pro NZ Herald, že jsou ukryty na desítkách účtů a přístupové kódy k nim ukryl Mellon v bankovních trezorech po celých Spojených státech. Jeho nejbližší poradce Jesse řekl, že jeho šéf byl paranoidní. „Měl strach, že mu lidé chtějí ublížit a vzít mu peníze.“ Slova jeho poradce potvrdila i blízká přítelkyně Victoria Herveyová.

    Rodina prý nevěřila, že by mohl v kryptoměnách uspět. Ovšem on vzal své peníze ze svěřeneckého fondu, investoval je a vyplatilo se mu to. „Matthew byl ale tak paranoidní, že skrýval kryptoměnu pod falešnými jmény. Měl hrůzu z hackerů,“ řekla Victoria s tím, že se jí svěřil, že jsou kódy uloženy v nano-paměťových kartách v bankách po celé Americe. „Otázkou je, zda je někdo někdy najde?“

    Podnikatel Matthew Group zemřel v Mexiku v roce 2018.

  • 5.Vjačeslav Taran

    Úřady vyšetřují také úmrtí ruského boháče Vjačeslava Tarana. Oligarcha a obchodník s kryptoměnami zemřel poté, co se s ním zřítil vrtulník poblíž letoviska Villefranche-sur-Mer. Jeho smrt je velikou záhadou, v době nehody panovaly na místě skvělé podmínky. 

    Jasno bez mráčků. Takovou předpověď počasí měl Taran, když se vypravil se svým pilotem vrtulníkem poblíž Monaka. Jeden z cestujících let na poslední chvíli zrušil. Tím si zachránil život. Nehodu i z toho důvodu obklopuje tajemno. 

    Zástupce státního zástupce v Nice, který navštívil místo nehody, přišel s šokujícím tvrzením. Podle něj nelze vyloučit zavinění třetí strany. Taran byl velmi úspěšný offshore specialista, který posledních deset let žil v Monaku. Zbyla po něm nejen manželka Olga, ale také tři malé děti. 

    Úřady vyšetřují úmrtí ruského boháče Vjačeslava Tarana. Úřady vyšetřují úmrtí ruského boháče Vjačeslava Tarana. | Profimedia

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání