Zasahujeme u případu oznámení o uložení bomby na vysoké škole v ulici José Martího v Praze 6. Škola byla evakuována,“ uvedli policisté ve čtvrtek kolem poledne. Uložení bomby oznámil student, který přišel do budovy, policisté ho na místě zajistili. K budově dorazil také pyrotechnik. Celá budova školy byla evakuována a prohledána, bombu tam ale nenašli. Pomocí dálkově ovládaného robota pak pyrotechnik také prohledal auto, jež stálo na parkovišti u školy, zřejmě patřilo onomu studentovi. 

„V souvislosti s tím byl na 15 minut omezen provoz na Evropské ulici,“ uvedli policisté. Podezřelého mladíka vzhledem k jeho špatnému psychickému stavu odvezli záchranáři za asistence policie do nemocnice. Krátce před třetí pak policisté uvedli, že ukončili prohlídku auta. „Prohlídka vozidla skončila. Žádná bomba v něm nebyla a provoz v okolí se vrací do normálu,“ dodali.

Pražský dopravní podnik na webu informoval, že omezení provozu se dotklo autobusových linek 119 a 225. Ve směru do centra byly zkráceny do zastávky Vozovna Vokovice a nástupní zastávka pro směr z centra na zastávce Divoká Šárka. Ve vyloučeném úseku měli cestující použít tramvajovou dopravu. Autobusy na letiště jezdily odklonem přes Petřiny. Ve 14:00 byl provoz v ulici obnoven.

Video
Video se připravuje ...

Student na FTVS nahlásil bombu. (24. listopadu 2022) Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
7 fotografií