Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naháči všech zemí, spojte se! Kromě nuda pláží se naturistům nabízí i festivaly nebo plavba po Karibiku

  • Autor: štt - 
    17. 1. 2023
    18:46

    Nudismus – pro většinu nepřekonatelný stud, pro desetitisíce našich spoluobčanů oblíbená volnočasová aktivita. Takzvaní naháči si libují v pocitu volnosti a bližším dotyku s přírodou. Zároveň kolektivní nahota vytváří pocit sounáležitosti a někteří lidé proto rádi tráví svůj volný čas nazí i během sportu či poslechu hudby.

  • 1.Česko a nudismus

    V Československu nebylo skupinové koupání bez plavek dlouho tolerováno. Až během 80. let vnikaly první oficiální nudistické pláže. Kromě pražské Hostivařské přehrady, která se nachází nedaleko Jižního města, se jednalo například o jezero Lhota, nedaleko Staré Boleslavi. V následujících dekádách přibyla další místa po celé republice a nudismus se stal obecně přijímanou, nikoho nepobuřující letní radovánkou.

    Třebaže Češi na rozdíl od sousedních Němců nepatří mezi světovou špičku, co se tohoto druhu zábavy týče, nejsme ani na chvostu. Nejen ostřílené nudisty, ale i ty, které nahota podvědomě láká, možná zaujme následující výčet, jenž připravil deník Daily Star. Naleznete v něm seznam největších světových akcí a oslav věnovaných naturismu.

    V Praze se nachází hned několik nudistických pláží. V Praze se nachází hned několik nudistických pláží. | Eva Fornálová

  • 2.Velká nudistická plavba

    V americkém státě Florida se každý únor koná nahý výlet po Karibském moři. Účastníci během dvou dnů zavítají na několik ostrovů, jako například Svatý Tomáš nebo Amber Cove. Na většině zastávek však hosté budou muset mít oblečení. Nahotu si však budou moct užít po celou dobu plavby na moři. Loď Carnival Pride dále zastaví i na dvou soukromých plážích, kde už nikdo nebude nikým rušen.

    Na nudaplážích panují striktní pravidla. Na nudaplážích panují striktní pravidla. | www.fynaturism.tumblr.com

  • 3.Nudafest

    Letní festivaly má většina z nás spojené s hlasitou hudbou a blátem. Na ojedinělém festivalu, jenž se každoročně koná v Somersetu na jihu Anglie, se špinavého oblečení bát nemusíte. Zároveň se nejedná pouze o hudební festival. Denní program nabízí rozličné aktivity: od lukostřelby až po malování na tělo. Večer si pak návštěvníci mohou zajít na karaoke či diskotéku, anebo jít pozorovat hvězdy s astronomem. Vstupné začíná v přepočtu na zhruba pěti tisících korunách na osobu.

    Na festivalu si lze zacvičit i jógu (ilustrační foto). Na festivalu si lze zacvičit i jógu (ilustrační foto). | Reprofoto Youtube.com/Pornhub.com/Twitter

  • 4.Nudistické pláže ve Francii

    Na druhé straně Lamanšského průlivu se nachází řada nudistických středisek. Jednou z neoblíbenějších oblastí je Bagheera Village Naturiste. Toto nádherné středisko se nachází v malé obci Linguizzetta. Resort je vhodný pro rodiny s dětmi, jelikož se zde kromě nádherné pláže nachází i například dětský klub. Cena ubytování začíná na zhruba 2 500 korunách za noc. Mezi další známá francouzská nudistická střediska patří Cap D’Adge – jedno z nejstarších a největších svého druhu – a Euronat.

    Jednou z neoblíbenějších oblastí ve Francii je Bagheera Village Naturiste. Jednou z neoblíbenějších oblastí ve Francii je Bagheera Village Naturiste. | Flickr.com, diluvi

  • 5.Nahý pension

    Na farmě na hranicích Essexu a Sussexu se nachází nádherné nudistické útočiště, které nabízí ubytování v celkem sedmi objektech. Na statku Pevors se nachází kromě Wi-Fi i vířivka a krytý bazén. V areálu je dále také mnoho cest určených pro nahé výlety kolem luk a rybníků. S ostatními návštěvníky si můžete zahrát pétanque nebo kulečník.

    V areálu je dále také mnoho cest určených pro nahé výlety kolem luk a rybníků. V areálu je dále také mnoho cest určených pro nahé výlety kolem luk a rybníků. | TripAdvisor

kov3 ( 23. ledna 2023 13:18 )

Top fotka je tá dvojica s cirkulárkou !

Zobrazit celou diskusi