Objekt se studentskými byty obývali před rekonstrukcí problémoví nájemníci, kteří se museli vystěhovat. Následně byl dům kompletně opraven a bude sloužit pro studentské bydlení. Obvod si od zprovoznění bytů slibuje, že se mu podaří přilákat do této městské části další mladé lidi.

„Dvacet bytů je určeno pro jednoho studenta, ve třech bytech bude bydlet po dvou studentech. Byty mají nový nábytek, kuchyňská linka je vybavena sporákem a ledničkou,“ uvedla mluvčí radnice Jana Pondělíčková. Studenti budou mít k dispozici také připojení k internetu nebo službu praní prádla.

„Zájemci o ubytování se již mohou hlásit prostřednictvím on-line žádosti, která je na našich webových stránkách. Při podání žádosti o ubytování se student musí prokázat potvrzením o studiu či přijetím ke studiu pro daný akademický rok. Ubytování se vždy poskytuje na dobu určitou, a to maximálně na jeden akademický rok,“ upřesnila mluvčí.

Za jednopokojový byt s kuchyňským koutem student uhradí včetně plateb za služby a energie 5000 korun. V bytě 1+1, který je určen pro dva studenty, bude měsíční nájemné činit 8000 korun. Zájemce musí složit kauci odpovídající jedné měsíční platbě nájemného.

VIDEO: Bytová krize: Proč jsou v Česku tak drahé byty a nájmy?

Video
Video se připravuje ...

Bytová krize: Proč jsou v Česku tak drahé byty a nájmy? Videohub