Královna Alžběta II. zasvětila celý svůj život službě svému národu, ale nezapomínala ani na svou rodinu. Tu milovala z celého srdce, a když mohla, tak s nimi trávila volný čas.

Tu a tam královská rodina na svém twitteru zveřejní snímek z jejího soukromého života, stejně tak to udělala v den jejího pohřbu. Na jedné fotografii je královna na procházce po svém milovaném Skotsku. K fotografii přidali popisek, citující Shakespearova Hamleta: „Nechť sbory andělské tě uzpívají v klid“.

Na druhém snímku je pak mladá Alžběta II. se svými nejbližšími. Na pohovce vedle ní tehdy usedla její matka královna Alžběta a také otec, král Jiří VI. Před pohovku si pak vedle otce stoupla její mladší sestra Margaret. Za Alžbětou II. pak stál její manžel, princ Philip.

Rodina už v minulosti zveřejnila několik snímků z doby, kdy byla královna ještě malé miminko či batole. K dispozici jsou i fotografie z jejího dětství, později pak z mládí, ale také z dob, kdy už byla babičkou.

 

Video
Video se připravuje ...

Smuteční průvod doprovodil ostatky Alžběty II.: Sledovali jsme s královským expertem Forejtem! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
111 fotografií