Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koupili staré kufry a našli v nich mrtvoly dvou dětí: Obviněná žena trpěla depresemi po smrti manžela

Autor: štt - 
17. září 2022
20:39

V Jižní Koreji byla ve čtvrtek zatčena žena obviněná ze dvou vražd, ke kterým došlo na Novém Zélandu. Minulý měsíc byla v opuštěných kufrech nalezena těla dvou dávno mrtvých dětí.

Podle jihokorejské Národní policejní agentury a ministerstva spravedlnosti policie ženu zadržela v jihovýchodním přístavním městě Ulsan. Stalo se poté, co Nový Zéland požádal o její předběžné zatčení v rámci extradičního procesu. Z Ulsanu ji policisté převezli do hlavního města Soulu, kde ji měl vyslechnout státní zástupce. Novinářům se ženu zatím nepodařilo vyfotit.

Novozélandské úřady musí do 45 dnů předložit jihokorejskému ministerstvu spravedlnosti formální žádost o její vydání. Nejvyšší soud v Soulu pak rozhodne o jejím vydání, napsal Washington Post.

„To, že se nám podařilo v tak krátké době zadržet někoho v zámoří, je zásluhou pomoci korejských úřadů a koordinace našich pracovníků novozélandské policie Interpolu,“ uvedl v prohlášení detektiv Tofilau Fa'amanuia Vaaelua.

Policisté dále kontaktovali ženiny příbuzné, kteří jsou součástí korejské komunity na Novém Zélandu. Novinářům se od nich podařilo zjistit, že po smrti svého manžela v 2017 procházela obdobím těžkých depresí. V té době však nevyhledala žádnou lékařskou pomoc.

Těla dětí byla objevena minulý měsíc poté, co jedna novozélandská rodina koupila v internetové aukci opuštěné věci, včetně dvou kufrů, ze skladu v Aucklandu. Policie uvedla, že novozélandská rodina nemá s úmrtím nic společného.

Podle policie se žena narodila v Jižní Koreji a později se přestěhovala na Nový Zéland, kde získala občanství. Podle imigračních záznamů se do své rodné země vrátila v roce 2018.

Vyšetřovatelům se podařilo potvrdit, že žena byla matkou obou dětí. Obě byly ve věku mezi 5 až 10 lety. Dle lékařů zemřeli již před několika lety. Kufry byly ve skladu nejméně tři nebo čtyři roky.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání