Auta na Karlově mostě si turisté, kteří po něm v pátek odpoledne procházeli, nemohli nevšimnout. Jedna z žen zavolala na linku pražských strážníků. „Já bych chtěla oznámit, že se po Karlově mostě projíždí nějaké osobní auto,“ slyšel operátor.

Hříšníka, který se po památce staré 665 let projížděl, jako by nic, pak sledovali na městských kamerách. Tak také zjistili, že se svým audi zaparkoval v Platnéřské ulici. „Zaparkoval v zóně placeného stání, kterou ale opomněl zaplatit. Hlídka proto nařídila odtah vozidla a domluvila se s obsluhou parkoviště, aby ji informovala, až si majitel pro auto přijde,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

To se skutečně stalo. Vysvětlení, proč si řidič pro přejezd řeky vybral nelegální cestu, se ale strážníci nedočkali. Není tak jasné, zda tam cizince v autě například zavedla navigace nebo jestli třeba jen nehodlal zmoknout - ten den totiž hustě pršelo. Jisté ovšem je, že se mu tenhle doslova výlet po památkách příliš nevyplatil. „Za neoprávněné parkování v zóně dostal řidič pokutu dva tisíce korun, za porušení zákazu vjezdu na Karlův most další dva tisíce korun a více než dva tisíce korun pak zaplatil za odtah vozidla,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Cizinec v audi přejel Karlův most. (9. září 2022) Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií