Princové William a Harry (37) překvapili britský národ, když se společně se svými manželkami objevili před hradem Windsor. Přišli tam pozdravit příznivce královské rodiny a prohlédnout si květiny, dary a vzkazy, které tam lid nechává u bran na počest zesnulé královny. Při té příležitosti s přítomnými truchlícími prohodili i pár slov - povídali si s nimi o tom, jaké jsou jejich pocity ze ztráty velké panovnice a milované babičky a prababičky, a jak to všichni snášejí.

A tím je myšleno opravdu všichni. Kate Middletonová, co se po skonu britské vladařky nově honosí titulem princezny, tak mimo jiné prozradila, jak na smutnou zprávu reagoval její nejmladší syn Louis (4). „Louis na to řekl, že 'babi' je teď alespoň už zase s pradědečkem,“ citovala slova princezny z Walesu podle deníku Daily Mail Banita Ranowová (28), s níž právě Kate u Windsoru hovořila - a díky níž se tak tohle exkluzivní svědectví dostalo do světa. 

Video
Video se připravuje ...

Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.? Videohub

Je rozkošné vidět, že i maličký Louis, byť ještě předškoláček, si byl vědom obrovské lásky, která panovala mezi britskou vladařkou a jejím manželem, princem Philipem (†99). Byli spolu ženatí více než 70 let a vždy působili jako neskutečně harmonický pár. Philip však v dubnu 2021, pouhé dva měsíce před svými kulatými stými narozeninami, zesnul. Od té doby královna Alžběta II. jako kdyby chřadla všem před očima... a po roce a půl následovala milovaného chotě do nebe.

Fotogalerie
73 fotografií