Z místnosti, kterou jim svědci ukázali, skutečně vyhlížel ven muž. Pohyboval se už sice uvnitř, ale stále v blízkosti otevřeného okna. „Jeden ze svědků předtím nahrál na mobil, jak muž balancoval na parapetu, kymácel se a prudce se nakláněl směrem do ulice. U toho prý vykřikoval, že spáchá sebevraždu,“ popsal vypjaté chvíle mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Jeden ze strážníků tedy neustále sledoval dům zvenku, zatímco jeho kolegové našli správkyni objektu a vyžádali si od ní náhradní klíč. Muž se chvílemi z okna znovu vykláněl a hlasitě pokřikoval.

Nadýchal přes dvě promile

V momentu, kdy se od něj vzdálil, dostali strážníci čekající na chodbě okamžitou zprávu vysílačkou, bleskově odemkli, vstoupili do pokoje a muže hned chytili.

„Při zkoušce na alkohol nadýchal přes 2,3 promile. Zdravotníci si ho převzali do péče, a potom ho odvezli na psychiatrii kvůli dalšímu vyšetření. Strážníci je v sanitce pro jistotu doprovázeli,“ uzavřel případ se šťastným koncem policista.

Pomoc odborníků

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop

VIDEO: Muž chtěl skočit z hráze brněnské přehrady