Nová Pražačka

Basketbalové hřiště na Pražačce prošlo obrovskou proměnou a dostalo zcela nový kabát. Zrekonstruované hřiště je něco, co chtěl Tomáš Satoranský vrátit basketbalové komunitě už dlouho. Společným přestřihnutím slavnostní pásky tak nakonec i učinil.

Otevření hřiště
Autor: Red Bull

Zavěšením do koše pak jako první pokřtil nové útočiště pro všechny generace basketbalistů v Praze. Sám Tomáš Satoranský ho nazývá českým Rucker parkem, podle legendárního hřiště v newyorské čtvrti Harlem, kde začínaly ty největší hvězdy NBA. Hřiště na Pražačce je nejen uměleckým dílem, ale také poctou Tomáši Satoranskému, neboť ve středovém kruhu je znázorněna Tomášova přezdívka „Sato“.

Renovované hřiště má granulátový povrch, který je pro hru venku ideální. Koše se skleněnou deskou mají pevnou konstrukci a odolné obroučky, na nichž se mohou smečující hráči zhoupnout. Po setmění bude hřiště osvětleno. Nechybí ani pítka nebo kompresor na dofouknutí míče.

Finále Red Bull Half Court

Součástí slavnostního otevření bylo národní finále 3×3 basketbalového turnaje Red Bull Half Court. Nejlepší týmy ze třech kvalifikací, které proběhly v České Lípě, Praze a Brně, bojovaly o postup do světového finále v Káhiře, které proběhne na přelomu září a října letošního roku.

Autor: Red Bull

Z žen si cestu do Egypta vybojoval pražský tým Slovanka v sestavě Tereza Vorlová, Gabriela Melvínská, Denisa a Jana, z mužů tým BBQ z Brna ve složení Boris Vitkovic, Jakub Jokl, Tomáš Jansa, Viktor Vašát, kteří mají jasno – do Káhiry si jedou pro vítězství.

Autogramiáda a soutěž

Mezi zápasy se hlavním tahákem pro diváky stala autogramiáda basketbalové reprezentace, kde se kromě Tomáše Satoranského představili i Jan Veselý, Vít Krejčí, Patrik Auda a Ondřej Sehnal. Autogramiáda však nebylo to jediné, co mohli diváci s reprezentanty zažít.

Autogramiáda
Autor: Red Bull

Hned po ní následovala soutěž o lístky na Mistrovství Evropy basketbalistů, jehož zápasy se v září odehrají i v Praze. Nebude tam chybět ani český národní tým. Koncept soutěže byl jednoduchý – hodit více košů než profi hráči. I když hráči z reprezentace házeli naslepo, měli účastníci soutěže co dělat.

Dunk, Breakdance a Rap show

Za podívanou určitě stála i exhibice smečů v podání jednoho z nejlepších dunkerů na světě, Piotra Grabowski alias Graba, úřadujícího vicemistra světa a mistra Evropy v této disciplíně. Večer zakončil koncert jihlavského rapového tria 58G, jehož členem je prvoligový fotbalista hrající za FK Teplice Tomáš Kučera alias TK27.

Breakdance
Autor: Red Bull