Svědkem situace byl naštěstí jeho známý, který hned vyhodnotil, že mohutnějšího kamaráda sám z vody nedostane. „Strážníkům na lince 156 popsal, kde přesně se nacházejí. Zároveň dodal, že šli s kamarádem z restaurace, kde popíjeli pivo i tvrdý alkohol,“ uvedl mluvčí městské policie Pavel Šoba.

Obhlídka situace i terénu potvrdila domněnku, že téměř 130 kilogramů vážící opilec se zřejmě nebude schopen na své záchraně výrazněji podílet. „Strážníci mu podávali teleskopický žebřík, aby se ho chytil. Jenže udělat i sebemenší krok bylo zjevně nad jeho síly a bez většího zájmu reagoval i na hozené lano,“ dodal mluvčí.

Jeden ze strážníků, který má jako dlouholetý rybář s tímto úsekem řeky bohaté zkušenosti, si tedy svlékl uniformu, aby mohl v nevyzpytatelných proudech co nejlépe manévrovat, a vydal se k nešťastníkovi.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci a hasiči tahali opilce z řeky Svratky Městská policie Brno

Byla to fuška!

„Silně opilý muž však stále častěji upadal do letargie. Aby ho strážník alespoň trochu probral, nabídl mu tykání, což se v danou chvíli ukázalo jako přínosné řešení. Zatímco si společně povídali o koníčcích, strážník mu kolem hrudi uvázal lano a krůček po krůčku muže posouval ke břehu,“ popsal záchrannou operaci mluvčí.

O úspěchu akce rozhodli také přivolaní hasiči, kteří společně se strážníky pořízka vytáhli na břeh. Přivolaní zdravotníci ho ošetřili a poté, co nadýchal bezmála dvě a půl promile, odjel sanitkou na vyšetření do nemocnice.

Fotogalerie
4 fotografie