Podle zahraničních médií prý nejsou členové britské královské rodiny moc dobří ve vzájemné komunikaci, a vzájemně se oslovovat něžnými a legračními jmény, to je pro ně způsobem, jak „odstranit rodinné napětí“. Princ Philip (†99) pro královnu Alžbětu II. (96) vymyslel například oslovení Lilibeth - což se tak moc zalíbilo jejich vnukovi, princi Harrymu (37), že tak dokonce pojmenoval svou dceru. Jenže jsou přezdívky... a přezdívky.

Na některé by se nejradši zapomnělo - jako třeba na tu, kterou před mnoha lety dala Kate Middletonová svému příteli, tedy svému budoucímu manželovi, princi Williamovi. V době, kdy byli oba ještě studenty St. Andrews University, pro něj měla velmi drzé, až hraniční oslovení - když o něm hovořila s přáteli, často na něj  podle britského deníku The Sun odkazovala slovy „big Willy“, tedy „velký Willy“.

A nejde jenom o nějaké fámy - údajně to bylo zmíněno princem Harrym ve slavnostním proslovu na veselce svého staršího bratra. Díky čemu si však William zasloužil onen přídomek, to se už můžeme pouze dohadovat...

Video
Video se připravuje ...

Jak bude vypadat korunovace prince Charlese? Videohub

Vzhledem k tomu, že po své babičce a po svém otci, princi Charlesovi (73), se z Williama stane král, nehodí se, aby se tato poněkud lechtivá přezdívka nadále používala. Všichni v princově okolí ji prý tak mají zakázanou. Podobně jako další Kateinu přezdívku pro Williama - „Baldy“, tedy volně přeloženo „Plešoun“... anebo „Wombat“. Tak jej zase oslovovala jeho maminka, princezna Diana (†36).

Kromě toho, sám William svou paní oslovuje daleko láskyplněji: okolí si povšimlo, že jí říká „mignonette“ - což je slovo odvozené z francouzského slova „mignon“, což se dá přeložit jako „roztomilá“ nebo rovnou jako „miláček“.
Fotogalerie
38 fotografií