Jak twitterový účet královské rodiny, tak i Instagram zastupující královnu Alžbětu II. (96) vždy oficiálně přál někdejší herečce Meghan Markleové všechno nejlepší. Vlastně už od roku 2018, kdy se hvězdička seriálu Kravaťáci provdala za prince Harryho. Příznivci královské rodiny si však povšimli, že tento rok žádný odkaz při příležitosti 41. narozenin vévodkyně ze Sussexu královnin PR tým na sociálních sítích nepřidal – na rozdíl od vévody a vévodkyně z Cambridge, tedy prince Williama (40) a Kate Middletonové (40), a prince Charlese (73) s Camillou (75).

Ve čtvrtek, kdy měla Meghan svůj velký den, sdílel Kensingtonský palác pouze jeden příspěvek, jenž se týkal nejpracovitější členky královské rodiny princezny Anny (71) a její návštěvy skotského Edinburghu. Podle královského korespondenta britského deníku Express Richarda Palmera šlo o „pozoruhodnou“ absenci narozeninové gratulace. Že by šlo o nějakou řevnivost mezi královnou a jejím vnukem, jenž společně se svou paní už od neslavného Megxitu, tedy „útěku“ za velkou louži do Kalifornie, poskytl nejeden šokující rozhovor, v němž si stěžoval na nelehký život ve zlaté klícce královské rodiny? 

Video
Video se připravuje ...

Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

Podle Palmera je skutečný důvod tohoto mlčení trochu jiný. Nedomnívá se, že by mělo jít o nějakou urážku. Oficiální stránky prý „opomněly“ zmínit její narozeniny pouze kvůli nové politice mediálního chování na sociálních sítích, podle níž „se narozeniny nepracujících členů rodiny budou veřejně oslavovat jen v případě, že půjde o jubileum“. Dává to smysl, to proto se Meghan dočkala gratulace loni, kdy slavila kulatých čtyřicet, a letos ne. „Předpokládá se však, že královna poblahopřála Meghan soukromě,“ spekuluje Palmer. 

Fotogalerie
41 fotografií