Železniční viadukt Žampach v Jílovém u Prahy je jedním z nejkrásnějších železničních mostů v Praze. Překlenuje více než 100 metrů široké údolí, kterým protéká „zlatonosný“ Studenecký potok, a to ve výšce více než 40 metrů. V pátek ráno ale mohl do povědomí vstoupit tragickým způsobem.

Na poslední chvíli

„Středočeští policisté, včetně hasičů a záchranářů i příslušníků zásahové jednotky zasahovali od půl osmé ráno na tamním viaduktu. Na zábradlí přemostění totiž seděl muž, který chtěl ukončit svůj život,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. Policejní vyjednavač s ním rozprávěl dlouhé hodiny.

„Zhruba před půl dvanáctou ale muž, jenž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu zavrávoral, a vyjednávač ho na poslední chvíli stihl zachytit,“ pověděla mluvčí. To muži zachránilo život. Okolo stojící připravení příslušníci složek IZS muže společnými silami vytáhli zpět na most a do péče si jej vzali záchranáři. Včetně policejního vyjednavače. „Při záchraně si vykloubil prst u ruky, kterou jej zachráněný držel.“ Přesto policista bolest překonal a muže nepustil!

„Na místě jsme ošetřili dehydratovaného muže s úrazem horní končetiny. Záchranáři ho sanitkou převezli na internu do Thomayerovy nemocnice,“ specifikovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby pro Střední Čechy Monika Nováková.

Zásah trval zhruba 4 hodiny, přičemž celou dobu musel být železniční úsek přerušen. „Provoz byl zastaven nejen na mostě, ale i pod ním, a to i pro pěší,“ uzavírá Richterová.Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Muž na žampašském viaduktu v Jílovém u Prahy hrozil, že skočí z výšky 40 metrů. Na poslední chvíli ho zachytil policejní vyjednavač. (5. srpen 2022) Aktu.cz

Fotogalerie
13 fotografií