Zda-li peněženku našel či ukradl, beztak se muž ocitl v nezáviděníhodné pozici, při které vyvstává otázka – stálo mu to za to? „Pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za podezřelému hrozí až dva roky za mřížemi,“ uvádí policejní mluvčí Martina Špryslová.

Policisté pátrají po muži, který využil cizí platební kartu. Tu dost pravděpodobně i ukradl.
Autor: Policie České republiky

Vybrakovaný účet

K čemu vlastně došlo? Původní majitelka peněženky se koncem května vydala na nákup do jednoho z obchodů v Praze 8. Že se z nákupů vrátila bez peněženky, zjistila až doma „poté, co jí v internetovém bankovnictví vybíhaly platby, které neprováděla,“ uvádí mluvčí. Proto kontaktovala Policii ČR.

„Celková částka neoprávněných výběrů z platební karty vyšplhala na bezmála padesát tisíc korun,“ uvádí Špryslová. Bankomaty mají ovšem ochranu v podobě instalovaných kamer. Jedna z nich pravděpodobného zloděje načapala při činu. „Pokud ho poznáváte, kontaktujte prosím linku 158,“ žádá mluvčí. „Muži je kolem 60 let, má štíhlou postavu a vyhublý obličej se šedivým strništěm na tvářích. Na hlavě měl nasazenou šedou čepici »bekovku«. Byl oblečen do modré džínové bundy, bílého trika a na krku měl řetěz z bílého kovu.“

Fotogalerie
5 fotografií