Záda bolavá, ruce špinavé od hrabání v hlíně, ale spokojený výraz ve tváři. Takhle si Klára krátí čekání na další roli.

Každou volnou chvíli pracuju… Není to protimluv? No, to je prostě zahrada… A tak se držím toho, že práce šlechtí a že té přírodě něco vracím…Tak práci zdar,“ netají se Issová, která zahradu s chatičkou získala před čtyřmi roky. 

Předala mi ji moje milovaná paní profesorka Helena Kostečková, která mě v dětství učila na dramaťáku. Původně jsem jí tam jen pomáhala. I ona mě varovala, ať to nepřeháním. Nikdy tam nemáte všechno hotové a dokonalé. Když jsem rekonstruovala byt, byla to pro mě také obrovská výzva a stres. Se zahradou je to podobné, akorát že tam to nekončí nikdy,“ svěřila se serveru Novinky.cz herečka. 

Video
Video se připravuje ...

Klára Issová kápla božskou o tajemném doprovodu! Jsou spolu už roky. Markéta Reinischová

Na zahradě léta roste meruňka, která byla letos obsypaná plody. Klára Issová se tak pochlubila plnou bedýnkou meruněk, posléze bublaninou s drobenkou a také marmeládami. 

Zahrada je též plná barevných květin a keřů. Nechybí záhonky se zeleninou, takže herečka má díky tomu vlastní rajčata, okurky, borůvky. dýně, cukety, saláty...

Práce na zahradě je velká dřina a Issová přiznává, že někdy neumí odhadnout únavu a přepracování. „Teď už vím, že perfekcionismem a přehnanou pracovitostí si můžu i dost ublížit, že nesmím chtít všechno vydřít. Fyzicky mě práce na zahradě vyčerpala, dokonce jsem si zablokovala záda před jedním natáčením.

Fotogalerie
40 fotografií