Přes den posetý turisty, v noci se mění na magické místo a brzy ráno zde můžete zažít neuvěřitelný východ slunce. Řeč je o jedné z nejstarších pražských památek, Karlově mostu. Není divu, že mnoho turistů Karlův most navštíví jako první ihned po příjezdu do Prahy stověžaté. 

Top desítka

Historická památka se zaslouženě zařadila mezi deset nejvíce postovaných míst na Instagramu. Uvedl to server ParkSleepFly.com, který provedl analýzu hasthagů na instagramu, aby zjistil, jaká jsou nejoblíbenější místa na světě.

První místo si jednoznačně vysloužila Eiffelova věž v Paříži. O druhé místo zabojoval nejvyšší mrakodrap světa, Chalifova věž v Dubaji, a na třetím místě skončil Grand Canyon v USA. Do top desítky se zařadila další pozoruhodná místa jako London Eye, největší vyhlídkové kolo v Evropě, Empire State Building v New Yorku či slavný sanfranciský Golden Gate Bridge nebo kalifornský Big Sur. Před Karlovým mostem se zařadil také fotograficky velice atraktivní Table Mountain v Jižní Africe a na devátém místě skončila newyorská vyhlídka Top of The Rock. Desáté místo si vysloužil Karlův most s 713 673 posty. 

Karlův most je pojmenován po císaři Karlu IV. Lucemburském, který byl mocným vladařem 14. století. Most dal postavit na místě staršího kamenného mostu, kterému se říkalo Juditin a který byl stržen povodní ve 13. století. Dříve také nazývaný Kamenný či Pražský most byl založen v roce 1357 Karlem IV. a  dokončen byl v roce 1402. Od roku 1683 do roku 1928 bylo na pilíře mostu osazeno 30 soch světců, z nichž nejznámější je socha sv. Jana Nepomuckého.

Fotogalerie
26 fotografií