Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Při dopravní nehodě na Břeclavsku unikla toxická látka! Hlavní tah na Rakousko je uzavřen

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. července 2022
09:55

Srážka nákladního a osobního auta u Mikulova na Břeclavsku uzavřela v sobotu ráno hlavní tah I/52 vedoucí z Brna na rakouské hranice. Z kamionu unikla toxická a silně hořlavá látka. Podle zjištění ČTK by se mělo jednat o stovky litrů. Kvůli úniku chemikálie bude hlavní tah na Rakousko uzavřen.

Nehoda se stala nedaleko Mikulova v úseku mezi odbočkami na obce Perná a Bavory. „Vypadá to, že osobní auto přejelo do protisměru, kde se střetlo s nákladním vozem,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Zraněny byly dvě ženy, mělo by se jednat o zranění lehčího charakteru. Srážka nákladního a osobního auta u Mikulova na Břeclavsku uzavřela v sobotu ráno hlavní tah I/52 vedoucí z Brna na rakouské hranice.

„Kvůli úniku stovek litrů toxické a silně hořlavé látky musela být silnice uzavřena. Jinak by hrozilo nebezpečí výbuchu či vzplanutí,“ sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Podle něj hasiči zabránili dalšímu rozšíření do životního prostředí a na místo povolali chemickou laboratoř. Nyní budou zjišťovat, o jaké množství látky jde a v jakém je stavu.

Osobní auta nehodu objíždějí přes Dolní Dunajovice a Drnholec, nákladní přes Vlasatice a Hrušovany nad Jevišovkou.

yarda ( 23. července 2022 11:44 )

...„Podle předběžných informací řidička osobního vozu zaspala a přejela do protisměru, kde došlo ke střetu s nákladním autem,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.
...

Ženská za volantem - auto bez řidiče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání