Byl to právě její syn Marek O. (46), který k mámě vozil do bytu polská léčiva. Sama je vyloupávala z platíček a vracela synovi. Ten vybavený falešnými razítky policie, ústavů, odborných a vysokých škol kupoval další suroviny na výrobu pervitinu.

Drogy s kumpánem prodávali. Vydělali si před zatčením bezmála milion. Za zisk nechával Ondřej K. (46) opravit třeba dům svého otce na Prostějovsku.

Dvě vězení a jedna podmínka

„Velice mě mrzí, že jsem do toho maminku zatáhl,“ litoval Marek O. Již dříve vězněný kamarád Ondřej K. se také přiznal: „Prohlašuji vinu.“

Vyfasovali shodně bez jednoho měsíce osm let vězení, doposud netrestaná důchodkyně Alice O. vyvázla s podmínkou. Žalobce ještě zvažuje odvolání proti rozsudkům.

Nebylo pochyb

Krajský soud považoval havířovskou skupinu za organizovanou. „Tady nebylo o vině pražádných pochybností,“ poukázala na důkazy i na přiznání matky, syna a jeho kamaráda předsedkyně senátu Natálie Tognerová.

Soud přikázal navíc zabavit Marku O. razítka, též ho připravil o 276 tisíc, jež získal prodejem auta. „Za mřížemi hodlám pracovat, splácet dluh za výkon trestu,“ sliboval u soudu potrestaný syn.

VIDEO: Synovu závislost na drogách jsem si dlouho nedokázala připustit a brala ji jako vlastní selhání.

Video
Video se připravuje ...

Synovu závislost na drogách jsem si dlouho nedokázala připustit a brala ji jako vlastní selhání Videohub