Herec známý například ze slavné komediální série Piráti z Karibiku přijel do hotelu Thermal uvést oscarový snímek Králova řeč. Ve velkém sále prozradil, že šlo o nízkonákladový projekt.

Přítomným přitom ukázal svou neobvyklou košili: zvláštní kousek mu navrhl jistý australský hudebník. Praštěná barevná košile má na sobě bumerang, jednopatrový domeček, dráty vysokého napětí, létající prasata, krajinu posetou červenou zeminou a palmami a v pozadí hory. Jedná se o vtipnou poctu jeho rodné Austrálii. 

V jeden okamžik herec hluboce poklekl před předkladatelkou. Rush totiž hovoří rozvláčně a poněkud zdlouhavě, což je pro překladatele náročné. Řada diváků mu nicméně rozuměla i anglicky, a když pronesl vtip, zareagovala pohotovým smíchem. Rush se pak svěřil, že se mu líbí, že se jeho vtipům směje publikum hned dvakrát. 

Promítání se konalo právě v den, kdy oslavil jednasedmdesát let. A fanoušci i organizátoři si toho faktu byli dopředu vědomi! Po promítání filmu tak čekalo herce krásné překvapení. 

Všichni přítomní sborově spustili píseň „Happy Birthday to You“! Rush byl viditelně dojatý. Na melodii si vystřihl i krátký taneček... Následně dostal kytici a než odjel, všem fanouškům s dojatým úsměvem dlouze kynul.

Video
Video se připravuje ...

Michaela Nosková Markéta Reinischová

Fotogalerie
103 fotografií