Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na základních školách v Jirkově jsou drogy: Našel se pervitin a marihuana

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
4. července 2022
18:38

Ve vzorcích odpadních vod ze všech základních škol v Jirkově jsou stopy drog. Konkrétně pervitinu a marihuany. Průzkum nechala vyhotovit radnice, která ale neví, odkud drogy pochází.

Pořádný šok čekal na vedení radnice v Jirkově v Ústeckém kraji, ta nechala odebrat vzorky z kanalizací všech základních škol. „Předpokládáme, že naši žáci experimentují s drogami,“ řekla televizi Nova ředitelka 1. ZŠ v Jirkově Markéta Kollárová. Podle Novy by mělo jít o marihuanu a pervitin. 

Radnice zatím neví, odkud drogy mohou pocházet nebo kdo je užívá, všechny školy navštěvuje celkem sedm set dětí. Podle dalšího ředitele Martina Reihse jsou ale zaměstnanci škol pravidelně testováni na drogy.

Mezi nejhorší se řadila škola ve Studentské ulici, která je paradoxně rodiči hodnocena jako jedna z těch lepších. „Počítám, že nějaké ty vyšší ročníky… Dnešní doba je tak zvrácená, že mě to vlastně moc nepřekvapuje,“ popsal jeden z rodičů. O tom, že drogy na školách jsou, zástupci města věděli, netušili ale v jakém množství. Plánují udělat další rozsáhlejší testy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání