Festival Khamoro uplynulý měsíc doprovázel bohatý program. Nechyběly hudební koncerty, filmová projekce, divadelní premiéry, výstavy, průvod Prahou i odborné semináře. V rámci závěrečného galakoncertu v Divadle Archa vystoupili i romští umělci z Ukrajiny. 

Koncert pro Ukrajinu

Festival pokračuje dál a ve středu 6. července v 18:00 se můžeme těšit na benefiční koncert pro Ukrajinu. Celý výtěžek půjde především Romům žijícím v Kyjevě. 

„Naše organizace se snaží pomáhat Romům v těchto těžkých časech se základními potřebami, jakými jsou jídlo, přístřeší, léky, přístup k vodě a také lékařská pomoc. Když toto válečné šílenství začalo, rozhodli jsme se nezůstat v ústraní. Žádosti o pomoc dostáváme ze všech stran. Budeme velice vděčni za jakoukoliv podporu od Vás z České republiky v těchto těžkých časech. Jste naší oporou i nadějí,“ uvedl Yulian Kondur, koordinátor neziskové organizace Chirikli.

Na koncertu vystoupí známé romské skupiny jako Bengas, David Kraus a Gipsy Brothers, Mario Bihári a Bachtale Apsa, Amenca. Chybět nebudou ani Ondrej Ferko  nebo Ondrej Gizman. Umělci zahrají bez nároku na honorář. 

Celý festival završí 11. července koncert fenomenálního klavíristy Tomáše Kača, který vystoupí v krásném prostředí Novoměstské radnice v půl osmé večer. 

Khamoro je největším a nejznámějším profesionálním romským festivalem na světě, který v Praze již od roku 1999 pořádá organizace Slovo 21 společně s SP Saga. Od počátku se na koncertech divákům představilo více než 160 profesionálních romských kapel z 40 zemí světa. Koncert je součástí kampaně na podporu Romů žijících na Ukrajině. Podpořit je můžete na platformě darujeme.cz.

Video
Video se připravuje ...

Yulian Kondur, koordinátor ukrajinské neziskové organizace CHIRIKLI: Lukáš Kotlár

Video
Video se připravuje ...

Atmosféra defilé romského festivalu byla úžasná. Narušil ji však na Staroměstském náměstí déšť.31.05.2019 David Zima

Fotogalerie
28 fotografií