V prvním případě šofér dokonce poničil několik dopravních značek a nakonec „zaparkoval" v příkopě. Jenže když hlídka dorazila na místo, našla uvnitř jen opilého spolujezdce. „Ten zprvu vehementně tvrdil, že rozhodně neřídil, ale pod tíhou důkazů se následně přiznal. U něj přístroj ukázal hodnoty vysoko převyšující dvě promile,“ shrnul policejní mluvčí Petr Vala.

„Měl jsem dvě piva v hospodě,“ tvrdil řidič. Hlídka po obhlídce havarovaného osobáku muže nepotěšila další zprávou. „Levé přední kolo máte prasklé, s tím už asi nikam neodjedete,“ zhodnotil situaci jeden z policistů.

Přehnal to s rychlostí i vínem

Druhý případ se odehrál v centru Slavkova u Brna. Zde si totiž muži zákona povšimli rychle jedoucího vozu, který tak následně zastavili. Už při prvotní komunikaci bylo jasné, že muž za volantem není v nejlepší formě. Z jeho dechu byl totiž cítit silný zápach alkoholu.

Video
Video se připravuje ...

Opilci za volantem zaměstnali o víkendu na jihu Moravy policisty Policie ČR

„Dechová zkouška pak potvrdila, že si řidič před jízdou pořádně přihnul. Zkouškou totiž bylo opakovaně naměřeno kolem dvou promile alkoholu v dechu,“ uvedl mluvčí. Jak hříšník prozradil, dal si sedmičku vína.

Jenže poté si šofér postavil hlavu a snažil se z problému vykroutit. Nesouhlasil například s naměřenými hodnotami, požadoval kalibrační protokoly a nakonec se chtěl nechat odvést na krevní odběry. „S tím nemáme problém. Pojedeme na odběr,“ reagoval jeden z mužů zákona.

Fotogalerie
7 fotografií