Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Putin vrací úder po vtípcích lídrů G7: „Johnson se musí vzdát alkoholu a cvičit!“

Autor: tsv - 
2. července 2022
05:00

Ruský prezident Vladimir Putin reagoval na posměšky lídrů ekonomik G7, kteří si na summitu v Německu utahovali z vůdcových polonahých fotografií. Putin během čtvrteční návštěvy v Turkmenistánu hovořil o důležitosti pravidelného cvičení a zdravého životního stylu. Vidět vůdce západních států bez trička by podle něj bylo nechutné.

Šéfové velkých západních ekonomik G7 se během summitu pozastavili nad Putinovými slavnými fotografiemi, na kterých pózuje s odhalenou hrudí. Ruský vládce se v Turkmenistánu vyjádřil konkrétně k poznámce britského premiéra Borise Johnsona, který vtipkoval, že je třeba na společné fotografii ukázat prsa.

„Se sakem, bez saka? Sundáme si oblečení?“ ptal se svých protějšků Johnson před společným focením. „Musíme ukázat, že jsme tvrdší než Putin.“

„Nevím přesně, až do jaké míry se chtěli svlékat, jestli nad pasem nebo pod. Ale myslím si, že v obou případech by to byl odporný pohled,“ prohlásil v reakci na Johnsonova slova Putin. Ruský vůdce se v minulosti nechával často fotit bez trička, mimo jiné i při různých sportovních aktivitách, mezi ně patřila například jízda na koni po Sibiři nebo lovení ryb.

Musí na sobě pracovat

Putin svá drsná slova odůvodnil tím, že západní vůdci na rozdíl od něj holdují alkoholu a nevěnují se žádnému sportu, který by je udržoval v dobré kondici. Ruský vládce se považuje za fanatika do fitness a na veřejnosti se několikrát pochlubil svým černým páskem v bojovém umění, píše server DailyMail.

„Vzpomeňme si na Puškina, který řekl: ‚Člověk se může plně věnovat byznysu a i tak se starat o krásu svých nehtů,‘“ připomněl Putin. „S tím rozhodně souhlasím.“

Aby člověk vypadal dobře, „je nutné přestat s alkoholem a dalšími špatnými návyky, cvičit a účastnit se sportů“, zopakoval vůdce. „Všechny zmíněné západní kolegy znám osobně. Tohle není nejlepší období pro naše vztahy, to je pochopitelné. Jsou to ale všechno vládci, takže by dosáhli úspěchu, kdyby chtěli. Ale musí na sobě pracovat.“

 
23:06
23. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, se kterou sledujete náš online přenos věnovaný konfliktu na Ukrajině a událostem s ním souvisejícím. Další čerstvé zprávy můžete očekávat opět zítra ráno. Do té doby přejeme dobrou noc.

21:52
23. 4. 2024

Počet zraněných při dnešním ruském útoku na Dnipro se zvýšil na osm, informoval gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

21:17
23. 4. 2024

Ruské úřady dnes informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova kvůli podezření z braní úplatků. Ivanov patří k důležitým úředníkům ministerstva, uvedl portál Meduza. Na starosti měl záležitosti spojené s výstavbou.

Ivanov zodpovídal například za projekt takzvané obnovy okupovaného ukrajinského Mariupolu, výstavbu hlavního chrámu ruských ozbrojených sil nebo kosmodromu Vostočnyj, píší média. Náměstkem ministra obrany Sergeje Šojgua byl od roku 2016.

Kompletní online

Video  Fiala v Madridu: Rusko je výrazná hrozba, prohlubuje i potravinovou krizi.  - Blesk - Jakub Tomek
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa