Moderátorka Iveta Lutovská (39) se s koncem školy dmula pýchou. „Pyšná! Ne na to, že má jedničky (i když to vlastně taky), ale že jsme spolu tu druhou třídu zvládly a nemáme tiky,“ chválila malou Anetku na sociálních sítích. „Hurá, prázdniny,“ dodala ještě.

Krainová apeluje na rodiče

Modelka Simona Krainová si zase posvítila na rodiče. S fanoušky se podělila o příspěvek Městské policie, jehož cílem bylo zřejmě uklidnit nervy rodičů a předejít domácím sporům a případnému násilí. 

„Blíží se hodnocení vašich dětí. Chápeme, že všichni byste chtěli, aby bylo co nejlepší. Pamatujte však na to, že mezi dětmi jsou i budoucí umělci, kteří nepotřebují znát matematiku. Jsou tam podnikatelé, které nezajímá dějepis nebo anglická literatura. Jsou tam sportovci, pro které je fyzická kondice důležitější, než fyzika. Když dostanou Vaše děti výborné známky, je to skvělé! Když ne, prosíme, neberte jim jejich sebevědomí a důstojnost,“ zní v příspěvku. 

Text dále nabádá rodiče, aby dětem řekli, že je bez ohledu na známky milují a nebudou je soudit, protože je v životě čeká ještě mnoho daleko důležitějších věcí. „A prosím, nemyslete si, že doktoři a inženýři jsou jediní šťastní lidé na světě,“ píše se v textu na závěr. „Amen,“ dodala Krainová a dala tak najevo, že souhlasí s každým slovem. 

Burešová promluvila ke školákům

Zdaleka nejdelší vyjádření ale zveřejnila brzy dvojnásobná máma Eva Burešová (28). Zaměřila se v něm přímo na školáky... 

„Milí studenti! Dnes je váš poslední den před prázdninami. Ušli jste všichni v této nelehké době obrovský kus cesty a já vám všem chci pogratulovat a říct, že jsem na vás pyšná. Pamatuju si moc dobře, jaké to bylo, a upřímně jsem ráda, že už studovat nemusím. Proto rozumím dnešním oslavám, ale i slzám, strachu a depresi. Chtěla bych vás tedy poprosit, abyste neklesali na mysli,“ napsala hvězda Slunečné

Burešová zdůraznila, že ze všeho nejdůležitější je radost a ani špatné známky nejsou konec světa. „Věřte mi, že znám hromadu lidí s jedničkama a vysokou školou, ale jako lidi v reálném světě nestáli za moc. Pak znám ty, kteří procházeli s odřenýma ušima, ale našli svou vášeň, pro kterou se nadchli a časem zjistili, že se tím dá také skvěle uživit,“ pokračovala.

Herečka si je moc dobře vědoma, že právě mezi mladými a dospívajícími má řadu příznivců, neodpustila si proto i „mateřské“ doporučení, aby na sebe všichni dávali pozor. 

„Není potřeba zkoušet vše, jen proto, že členové vaši party nebo někdo, kdo se vám líbí to zkouší taky. Věřte mi, nestojí to za to a i na oko neškodná zábava může mít fatální následky, které můžou zničit celý váš život. Dávejte na sebe pozor, stůjte si za svým rozhodnutím, nedělejte nic, co byste sami nechtěli,“ vzkázala zpěvačka a herečka v jedné osobě všem žákům a studentům. 

Video
Video se připravuje ...

Jak usnadnit dítěti nástup do první třídy? Videohub

Fotogalerie
27 fotografií