Muž obcházel domy v neděli kolem desáté hodiny dopolední v Ženíškově ulici v Praze 4 a v každém vchodu zvonil na zvonky. Svědek, který muže uviděl, zavolal hlídku městské policie.

Strážníci okamžitě vyjeli na místo, kde se rozdělili a po muži začali pátrat. Po chvíli jednoho ze strážníků oslovila kolemjdoucí, která muže označila. „Muž byl ve spodní části oděvu silně potřísněn výkaly a na žádost o předložení dokladů totožnosti zareagoval údery,“ uvedl mluvčí městské policie Zdeněk Modálek. 

Kopance do hlavy

Nerovný souboj začal, když bránící se strážník upadl na zem. Agresor mu v tu chvíli přidal ještě několik kopanců do hlavy. Strážník se po útoku zvedl na nohy a okamžitě začal reagovat. Muž skončil v poutech. Dvaadvacetiletého cizince si převazla státní policie a strážník skončil v nemocnici na ošetření. 

Podobný případ řešili i strážníci v Praze 8 v pátek. Městská policie dostala oznámení o muži, který spal na trávě v Čimické ulici, přímo u zastávky MHD Čimice. Hlídka vyjela na místo kolem druhé hodiny odpolední, kde spícího muže našli. Když se strážníci snažili muže probudit, pořádně to schytali. Muž se nejspíš nevyspal do růžova a tak začal hlídku urážet a fyzicky napadat, nechyběly ani kopance. Agresor nakonec skončil v poutech. 

„Z předložených dokladů vyplynulo, že se také jedná o cizince, který v České republice studuje. „Z párty“ si tento 22letý mladík odnesl více jak dvě promile. Jeho chování bylo vyřešeno domluvou,“ uvedl Modálek.