Co takhle před nástupem na prázdniny trochu pohnout kostrou? Sobotní akce s názvem Přeskoč Jirku na pláni před Domem dětí a mládeže na pražském Vypichu je k tomu přímo ideální. „Během covidu spousta dětí sportovat přestala anebo si našla jinou zábavu. Je třeba je znovu trochu rozhýbat,“ burcuje někdejší reprezentant, jenž proslul kudrnatými vlasy staženými do culíku, náušnicemi i věčným úsměvem.

A především rychlýma nohama, které ho na 400 metrů překážek donesly k 7. a 8. místu na mistrovství světa, stříbru z mistrovství Evropy nebo štafetovému zlatu z halového ME. A k českému rekordu  48,27 s, který zůstává pro všechny jeho následovníky nedostižný už od srpna 1997!

A právě čtyřstovku, po trávě s nizoučkými překážkami, si můžou malí sportovci vedle obory Hvězda v sobotu vyzkoušet. „O časy vlastně nakonec úplně nejde, hlavní je děti zase trochu přitáhnout k pohybu. Děláme tuhle akci už podruhé a bylo to tak super je vidět, že běhají, a ještě je to baví! To je základ, ze kterého se pak časem může urodit i nějaké větší, organizované sportování,“ řekl Mužík, když malé běžce všech ročníků prostřednictvím Blesk.cz na závody zval.

Jiří Mužík pořádá závody pro děti.
Autor: archiv

Přijít v sobotu (25. června) může kdokoli, bezplatná registrace probíhá od 13:00 hodin do 13:58, pak už začnou startovat první závody podle věkových kategorií. „Posledně závodili i špunti ročníku 2019, někteří běželi ještě s rodiči,“ pokračoval nadšeně Mužík.

Každý malý účastník si odnese malý dárek, ti nejrychlejší pak i dary hodnotnější, losovat se bude také tombola. Mužík sám bude přítomen po celou dobu akce a děti si s ním mohou povídat o čemkoli.

Fotogalerie
10 fotografií