Když slovenská zpěvačka nakráčela v neděli večer na pódium O2 areny a za ruku vedla Gottovu dcerku, zašumělo to celou halou a na tvářích mnoha posluchačů se zaleskly slzy dojetí.

Dvojí tréma

„Viděla jsem Charlottku po delší době a překvapilo mě, jak moc rychle vyrostla a je z ní krásná slečna,“ řekla Blesku ohromená Dara. Obě se prý před svým výstupem klepaly strachy a musely to rozchodit. „Sama jsem měla obrovskou trému, protože se role vyměnily a já zpívala Karlův part a ona byla za malou Darinku,“ prozradila Rolins. „Charlottka to ale zvládla fantasticky a tatínek by na ni byl pyšný. Kdybych seděla v publiku, dojalo by mě to k slzám,“ prozradila ostřílená slovenská hvězda.

Bez duetu

V samém závěru velkolepé show zazněl i Gottův poslední hit Srdce nehasnou, který nazpíval před svou smrtí právě s dcerou Charlottou. Tady se ho ovšem ujal jen jeho autor Richard Krajčo (45). „S Ivanou Gottovou jsme to řešili už několikrát a máme na to stejný názor,“ objasnil Blesku frontman kapely Kryštof. „Podle toho, co ta píseň nese, bych se stavěl do role Charlottina odcházejícího otce. To by pro ni bylo bolestné, tak jsme se rozhodli ji předvést tak, jak vznikla. Jen s kytarou,“ dovysvětlil Krajčo.

Margita odzpíval a chvátal domů!

Štefan Margita (65), jenž se poslední dobou kvůli nemoci své ženy Hany Zagorové (75) vyhýbal vystupování, tentokrát nechyběl. „Okamžitě po svém vystoupení pan Margita odjel a nevystoupil už ani při společném závěru. Spěchal domů za svou nemocnou manželkou Hankou Zagorovou,“ prozradil Blesku jeden z organizátorů.

Absolonová se rozplakala

Když na jevišti vystoupila Monika Absolonová s vánoční písní Jsou svátky, neudržela se a během vystoupení se rozplakala. „Mám Karla spojeného s Vánocemi a ten nával emocí jsem nezvládla,“ přiznala Monika po svém výstupu. „Moc mi chybí, ale jsem ráda, že jsem tu mohla být,“ dodala.

Plejáda hlasů

Vzpomínkový dvojkoncert byl dlouho odkládaný kvůli pandemii covidu. Nakonec se odehrál tuto neděli a pondělí. Zazněly na něm desítky Gottových písní, včetně hitů Lady Carneval, Jdi za štěstím či Trezor. Před rozpálené publikum a na dramaticky nasvícenou scénu se postavila i Markéta Konvičková (28), Monika Bagárová (27), Dasha (40), Ilona Csáková (51) či Olga Lounová (41), z pánů to byl Marek Ztracený (37), Václav Noid Bárta (41), Ondřej Ruml (40), Jan Kopečný (32), Bohuš Matuš (48), Felix Slováček (79) a mnozí další. Až na souputníka Felixe šlo tedy o mladší interprety, kteří Slavíka nějak zaujali a získali si jeho respekt.

Video: Dara Rolins

Video
Video se připravuje ...

Dara Rolins David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
114 fotografií