„Projekt Černý Most - střed je poslední etapou sídliště Černý Most v jižní části lokality, a dokončuje výstavbu v tomto území,“ píše se v dokumentu.

Pozemek o rozměrech 330 krát 100 metrů se nachází v bezprostřední blízkosti parku U Čeňku. Na parcelu bylo v roce 2003 vydáno územní rozhodnutí, které je stále platné. Stejně tak bylo v roce 2005 vydáno stavební povolení. Návrh zástavby z tehdejší doby je však podle dokumentu zastaralý a neodpovídá současným urbanistickým, architektonickým ani technickým požadavkům. Vznikne proto nový projekt.

Projektant by měl být podle harmonogramu navrženém v dokumentu vybrán v dubnu 2023 a projekt má být předložen k projednání v září příštího roku, kdy bude projednán s dotčenými orgány státní správy. Stavební úřad jej pak k posouzení dostane v březnu 2024.

Nedostatek bytů

Praha se dlouhodobě potýká s nedostatkem bytů a jejich vysokými cenami. Jedním z řešení prosazovaným nynějším vedením města je družstevní bydlení. Pražští zastupitelé v minulém týdnu schválili první takový projekt, v němž u Radlické ulice v Praze 5 vzniknou dva bloky domů s až 266 byty. Nyní město bude hledat partnera, se kterým založí bytové družstvo a dům vybuduje.

Video
Video se připravuje ...

Bytová krize: Proč jsou v Česku tak drahé byty a nájmy? 22.09.2021 Videohub