Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němečtí hasiči měli na Vysočině vážnou nehodu: Ke zdemolované cisterně musel spěchat vrtulník!

Autor: rix - 
17. června 2022
13:09

K vážné dopravní nehodě německých hasičů došlo 15. června u obce Ždírec nad Doubravou na Vysočině. Pasažéři hasičské tatrovky měli namířeno do servisu v Poličce, když cisterna vyjela ze silnice a ve vysoké rychlosti narazila do stromu. Srážka si vyžádala natolik závažné zranění jednoho z hasičů, že na místo musel spěchat vrtulník. 

„Řidič nákladního automobilu Tatra jel po silnici první třídy ve směru od obce Ždírec nad Doubravou, přičemž vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ uvedla k děsivě vypadající nehodě pro Deník policejní mluvčí Stanislava Rázlová. 

Řidič a spolujezdec hasičského vozu vyvázli naštěstí jen s lehkým zraněním. Mnohem hůř dopadl další ze spolujezdců, který utrpěl vážná zranění. Na místo se tak vydal vrtulník letecké záchranné služby. 

Kriminalisté teď budou mít co dělat, a proto žádají svědky o pomoc. Vyšetřovatelé zjišťují, proč k vážně nehodě došlo. Karambol mohl způsobit mikrospánek nebo úhybný manévr. Alkohol byl po dechové zkoušce u řidiče hasičského vozu vyloučen. Vyšetřovatelé se obrátili s žádostí o pomoc při hledání příčiny nehody na veřejnost.

„Uvítali by informace od řidičů, kteří v uvedené době místem projížděli a mají ve svých vozidlech palubní kamery, které mohly zachytit průběh samotné nehody, případně další související okolnosti,“ dodala Rázlová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání