„Bohužel v současné době není možné publikovat detaily z Usnesení o zahájení trestního stíhání. Takový postup by mohl mařit probíhající trestní řízení. Jsem však klientem zmocněn uvést, že popis jednání klienta obsažený v Usnesení o zahájení TČ se skutečně diametrálně liší od toho, jak je klient a jeho role v kauze DP, na základě informací uniklých od médií, veřejně prezentována. Lze tedy jen apelovat, aby i v případě Ing. Hlubučka jako osoby veřejného zájmu byl respektován princip presumpce neviny,“ uvedl Hlubučkův obhájce Lukáš Trojan.

Hlubuček v tiskové zprávě uvedl, že se rozhodl rezignovat poté, co se jeho setrvání ve funkci stalo zástupným tématem některých členů zastupitelstva hlavního města pro nedůvodnou politickou kritiku hnutí Starostové a nezávislí.

Už večer Petr Hlubuček rezignoval na všechny stranické funkce včetně pozice na kandidátce STAN pro podzimní volby do zastupitelstva, kde figuroval na třetím místě. „Politika je služba veřejnosti, městu a státu, nikoliv příležitost pro osobní obohacení. Budu se vás snažit přesvědčit, že to platí a platit bude. Teď je klíčové začít u sebe,“ napsal večer na twitteru lídr kandidátky STAN a náměstek primátora Petr Hlaváček (Spojené síly pro Prahu).

Na dotaz ČTK doplnil, že kromě místa na kandidátce Hlubuček rezignoval na funkci šéfa pražské organizace i člena celostátního předsednictva STAN. Hlaváček během dne uvedl, že pokud Hlubuček neodstoupí z rady i z kandidátky, nebude jako volební lídr hnutí v metropoli pokračovat.

Hnutí STAN večer Hlubučkovi pozastavilo členství a předsednictvo ho kvůli obvinění vyzvalo k rezignaci na funkci náměstka primátora i dalších pozic, v nichž reprezentuje STAN. Hlubuček se už vzdal členství v dozorčí radě DPP.

Video
Video se připravuje ...

Policie vede zadrženého Petra Hlubučka (15. června 2022). Aktu.cz

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili ve středu kvůli hospodaření DPP 11 lidí. Mezi obviněnými je podle médií vedle Hlubučka také podnikatel Michal Redl. Oba jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině a Redl čelí i podezření z nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Mezi podezřelými je rovněž lobbista Pavel Dovhomilja, náměstek dopravního podniku Matej Augustín i další lidé z nejužšího managementu DPP, vyplývá z neoficiálních informací médií.

Fotogalerie
63 fotografií