Razie v Sapě pod názvem Saigon začala hned ráno. Policisté spolu s celníky a Státní veterinární správou kontrolovali podezřelou dodávku. „Ta se snažila vyjet z areálu. Když zjistia, že je areál obklíčen policisty a celníky, zastavila u kontejneru. V momentě, kdy z ní začali vykládat zboží, zastavili jsme je a vyžádali si doklady,“ uvedla mluvčí pražských celníků. 

Dodávku pak prohledali, našli celkem 250 kilo nesprávně převáženého masa! „Z toho 200 kg vepřového, 30 kg varlat, 10 kg holoubků a šest litrů krve,“ dodala mluvčí. 

O kontrole informovali i policisté. „Policisté s celníky a dalšími kontrolními orgány nalezli v průběhu akce několik kilogramů nesprávně převáženého masa, mimo jiné holoubat, vepřového masa či krocaních varlat,“ uvedli na Twitteru.

Veterináři maso na místě znehodnotili barvou, bude zlikvidováno a vše se bude řešit ve správním řízení. 

Pozornosti celníků a policistů neunikly ani dva zaparkované kamiony uvnitř areálu, v nichž byly nalezeny padělky módních značek. „Především obuv a oblečení a tísíce karet Pokemonů.  Nyní budeme zjišťovat, jestli se jedná o padělky, ale zatím vše nasvědčuje tomu, že ano,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Pražští celníci zabavili v Sapě 250 kg masa. Aktu.cz

Fotogalerie
12 fotografií