Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podcast: 30 let zkoumal UFO. Šiška odhalil, jak je to v Česku s mimozemšťany

Video se připravuje ...
Autor: jim - 
15. června 2022
05:00

Skupina nadšenců v březnu 1992 založila projekt Záře, který si dal za úkol zmapovat hlášení UFO na našem území. Sbírali nejrůznější svědectví po celém Česku, která konzultovali s odborníky z různých oborů. Nyní Vladimír Šiška s kolegy projekt ukončili a sepsali důkladnou zprávu se svými zjištěními. Odborník prozradil, že nejslavnější UFO nad Vranovskou přehradou z roku 1987 vypadalo stejně jako UFO v Americe z roku 2004.

„My nechceme věřit, my chceme vědět,“ prozradil na počátku podcastu Vladimír Šiška základní krédo svého hobby: „Nám nestačí věřit na něco nebo si prohlížet videa s úžasnými létajícími objekty, o nichž nic nevíme, kdy, jak a kde byly natočené. My se skutečně snažíme dopídit k tomu, co lidé viděli nebo zaregistrovali,“ popsal, jak gró jejich bádání.

Za svou existenci řešili 4811 případů, do nichž zařadili nejen UFO, ale také pozorování postav, zážitky z únosu do UFO, kruhy v obilí, anomální jevy, nálezy předmětů a látek neznámého původu nebo spontánní uhoření člověka. Případů, kdy lidé hlásili UFO na obloze bylo až 4215. Z toho téměř 36% tvořily létající lampiony, nikoliv vesmírná loď. Celkově neobjasněných případů zůstalo jen 3,58% a podle Šišky to jsou z velké části případy, které ještě neumíme vědecky vysvětlit. Přesto si lámali s astronomy, fyziky a dalšími odborníky hlavy nad několika extra podivnými případy.

Trojuhelníkové UFO

Co mi nedá spát jsou UFO ve tvaru trojúhelníku. Ta se objevovala nejenom u nás, ale také v hojné míře v Belgii, taky se tomu říká belgický typ UFO. Je to velký tmavý trojúhelník osvětlený v rozích světly. Nepodařilo se nám jej často objasnit a pravděpodobně půjde o nějakou techniku, ale objasnění nemáme. Je to zajímavé, protože se pohybují velmi potichu,“ jmenuje jeden z typů neidentifikovatelného létajícího objektu, který byl viděn u Kralup nad Vltavou nebo u Písku.

Vranov a Kalifornie

Nejzáhadnější případ UFO na území Česka se datuje k 12. červenci 1987 nad přehradou ve Vranově nad Dyjí na Znojemsku. UFO spatřili samotní piloti vrtulníků, ale také návštěvníci pláže. Podle jejich svědectví měl mít tvar jako velký podlouhlý doutník v alobalu. Na objektu neviděli žádnou kabinu, žádná křídla, žádné motory a za nimi nebyla žádná stopa. „Tehdy dokonce dostala posádka vrtulníků rozkaz na objekt střílet. Naštěstí ho neuposlechla,“ popisuje Šiška dění nad přehradou. UFO nakonec z oblohy zmizelo a objevilo se v Brně, potom u Bratislavy a nakonec odletělo mimo dosah radarů.

„Když se v současnosti podíváte na odtajněný incident z roku 2004, který se stal v Kalifornii, tak ten objekt vypadal jako zvětšený bonbon tik tak. Byl úplně stejný jako objekt z Vranova,“ upozorňuje Vladimír Šiška. Způsob pohybu tohoto objektu byla pravděpodobně stejná jako popis svědků. Jestli ale skutečně existují mimozemšťané, kteří disponují rozvinutými kosmickými letouny nechce po 30 letech potvrdit ani vyvrátit.

Proč vojáci nemají rádi UFO, z jakého důvodu se nechce potkat s mimozemšťany a co jsou „stříbrňáci“, prozradil Vladimír Šiška v Blesk Podcast:

Video  Blesk Podcast: 30 let zkoumal UFO. Šiška odhalil, jak je to v Česku s mimozemšťany  - Jiří Marek, Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

 

 

snehulak ( 15. června 2022 11:20 )

Mimozemšťané jsou všude, proč by nebyli i u nás? Slepenec je například složený převážně z mimozemšťanů.

Zobrazit celou diskusi