Sotva pár dnů před srazem amerických veteránů, který se bude přes víkend konat v Pasohlávkách, přišel majitel z Břeclavi o svého milovaného Lincolna. Zloděj mu ho ukradl před domem z pondělí na úterý.

Majitelé se znají

„Jelikož vůz byl udržován ve výborném stavu, převyšuje jeho hodnota stále částku 300 tisíc korun. V České republice je těchto vozů jen pár a jejich majitelé se dobře znají. Poškozený proto vytvořil na sociálních sítích příspěvek, kde prosil o pomoc při pátrání,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Výzva rychle zabrala. Už ve středu si jeden z nich všiml, že ztracené auto parkuje jen asi o kilometr dál, než kde stálo původně. „Tachometr ukazoval asi o 50 kilometrů najetých více, jinak byl ale vůz ale nepoškozený. Byly v něm i klíče,“ ujistil Chaloupka.

Proč si zloděj krádež nakonec rozmyslel, není zatím přesně známo. Jedním z hlavních důvodů mohlo být to, že tento vůz rozhodně není nenápadný. Mohla ho ale i zaskočit spotřeba, která při současných cenách pohonných hmot jízdu v tomto typu aut výrazně prodražuje.

VIDEO: Stará auta mají duši i po letech.
Video
Video se připravuje ...

Břeclavskem projely "auta s duší", veteráni vyrobení do roku 1945 Hynek Zdeněk


Fotogalerie
5 fotografií