PDS je příspěvkovou organizací hlavního města a na přípravě projektu spolupracuje s radnicí Prahy 10. „Městské byty využijeme především pro samoživitelky, seniory nebo třeba učitele. Projekt nabídne až 140 nájemních bytů, přízemí doplní živý parter s obchody a službami. Součástí proměny tohoto území bude i úprava okolí Botiče a jeho břehů tak, aby tam pro Pražany vznikla příjemná rekreační zóna,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlaváček (za TOP 09).

Zájemci o účast se mohou do soutěže hlásit do 28. června, následně porota vybere pět týmů, které zpracují soutěžní návrhy. Výsledky soutěže, která Prahu vyjde na tři miliony korun, město plánuje zveřejnit na přelomu října a listopadu.

Stavba městských bytů bude první částí rozvoje lokality. Následovat bude podle informací města rekonstrukce stadionu, ke které magistrát zadal ekonomickou analýzu. Ta má určit, zda město například rozšíří jižní tribunu při Vršovické ulici o kanceláře a komerční prostory, což by zlepšilo ekonomickou návratnost investice.

Poslední fází úprav má být stavba kryté sportovní haly naproti stadionu přes Vršovickou ulici u Gymnázia Přípotoční. Tu bude podle záměru využívat gymnázium, sportovní kluby i veřejnost a zahrnovat by měla kromě sportovních ploch i obchodní prostory k pronájmu a garáž pro 300 aut. Parkování má být k dispozici i místním obyvatelům.

Náklady: 620 milionů

PDS podle dřívějších informací odhaduje náklady na přípravu a stavbu bytového domu na asi 620 milionů korun, sportovní hala pak podle odhadu vyjde na více než 350 milionů Kč. V případě stadionu jsou náklady na rekonstrukci západní, severní a východní tribuny odhadovány na 340 milionů korun. Zvažovaná dostavba budovy s jižní tribunou a komerčními plochami pak podle PDS vyjde podle rozsahu na 225 nebo 450 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Ďolíček iSport TV

Fotogalerie
3 fotografie