Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Třetí oběť strašlivé pondělní nehody na D1: Jeden ze zraněných zemřel v nemocnici

Aktualizováno -
7. června 2022
11:28
Autor: ČTK, rc - 
6. června 2022
17:23

Při nehodě osobního auta a dodávky zemřeli v pondělí odpoledne na dálnici D1 na Žďársku na Vysočině dva lidé. Další tři utrpěli při nehodě podle záchranářů zranění, z toho dva těžká a středně těžká a jeden člověk lehké. V úterý přišla další tragická zpráva. Jedna z těžce zraněných osob zemřela v nemocnici. Nehoda si tak vyžádala už třetí život.

K neštěstí došlo po 14:00 na 128. kilometru na Žďársku. Osobní auto tam narazilo do vozíku připojeného k dodávce. V dodávce s rumunskou registrační značkou cestovalo podle Čírtkové pět lidí, dva z nich zemřeli, tři se zranili. V osobním autě jel jen řidič, který z nehody vyvázl bez zranění. Dechovou zkoušku na alkohol měl negativní. V úterý dopoledne informovala ČTK o tom, že nemocnici zemřel ráno cizinec, jenž utrpěl při pondělní nehodě těžká zranění. 

Podle mluvčího vysočinské zdravotní záchranné služby Petra Janáčka u nehody zasahovaly i vrtulníky záchranářů z Jihlavy a z Brna. „Bilance nehody je tragická, dvě osoby již nebylo možné zachránit a svým vážným zraněním podlehly. Dva účastníci dopravní nehody utrpěli středně těžká a těžká zranění a byli letecky transportováni do nemocnice v Brně. Jednu osobu jsme se zraněním lehčího charakteru převezli sanitkou do nemocnice v Jihlavě,“ uvedl Janáček.

Provoz ve směru na Brno byl kvůli nehodě asi šest hodin zastavený. Plně obnovit se ho podařilo před 20:00. Mezi tím auta policisté odkláněli na 119. kilometru, zpět na dálnici mohla najíždět na 134. kilometru u Měřína, sdělila to mluvčí policie Dana Čírtková.

Video z nehody uveřejnilo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Video  Smrtící nehoda na dálnici D1: Po srážce auta s dodávkou zemřeli dva lidé  - ŘSD - Jan Rýdl
Video se připravuje ...

zdenios ( 28. června 2022 02:17 )

60 km na dálnici nemůže - možná že by se měla řešit 80 a ne jen 150

zdenios ( 28. června 2022 02:15 )

A našel se i ten pasažér, co z auta vyletěl?

PavelSki ( 7. června 2022 23:02 )

Bohužel, obvykle to odnesou nevinní. Jako tady, hrůza.

syrucek ( 7. června 2022 22:37 )

To vypadá spíše na vraždu, než nehodu

rubi ( 7. června 2022 18:18 )

Co to prosím vyletí do stromů z té dodávky při nárazu ? Pes ? Nebo nějaký předmět ? Jinak hrůza ta bouračka ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání