Harry a Meghan se sice na bujaré oslavy královnina platinového jubilea do Británie vrátili, je ale jasně vidět, že už se v královské rodině neangažují tolik, jako to dělali před svým oficiálním odchodem ze služeb monarchie. 

Během čtvrtečních oslav Trooping the Colour je žádný ze stovek fotografů nezachytil ani v blízkosti vévodkyně Kate (40) a prince WIlliama (39). Harry i Meghan se drželi stranou spolu s princeznami Eugenií (32) a Beatrice (33) a jejich manžely. 

Podobné to bylo i na páteční bohoslužbě díkůvzdání na počest královniných 70 let na trůnu. Harry a Meghan byli usazeni do druhé řady vedle Harryho sestřenic Beatrice a Eugenie a jejich manželů Edoarda Mapelli Mozziho a Jacka Brooksbanka. Před nimi seděl princ Edward (58) s hraběnkou Sophií (57), jejich dcerou Louise (18) a synem Jamesem (14). 

Zbytek Harryho blízké rodiny seděl o poznání dále. Přes uličku v první řadě na speciálních křeslech s polštářky seděl princ Charles (73) s Camillou (74), vedle nich William a Kate a vedle ní princezna Anne (71) a její manžel Timothy Laurence (57). 

Bratři se ignorovali

Také u příležitosti bohoslužby přitom nebyli Harry a William ani jejich manželky zachyceni při jakémkoli kontaktu. Harry s Meghan si po skončení obřadu povídali jen se sestřenkami, dcerou princezny Anne Zarou Tindallovou (41) a její rodinou. Pak zmizeli po anglicku, zdá se, že mezi bratry a jejich manželkami vládne nevraživost a společnému kontaktu se raději vyhýbají.

Touha po soukromí

Zbytek královské rodiny spolu s některými vysoce postavenými politiky a dalšími osobnostmi zamířil do historické budovy Guidhall na společnou hostinu, po Harrym a Meghan ale na akci nebylo ani památky. Proč nepřijeli?

Novinář a autor životopisu Meghan Markleové Omid Scobie (40), který patří mezi její nejbližší přátele, teď pro BBC Breakfast prozradil pravý důvod. Je to prý prosté: Manželé na sebe zkrátka nechtějí strhávat pozornost.

Narozeniny Lilibet veřejnost neuvidí

Koneckonců s královnou a dalšími příbuznými se viděli v poklidu v soukromí. Zatímco Alžběta II. setrvává na hradě Windsor, Harry s Meghan jsou ubytovaní jen kousíček od ní v sídle Frogmore Cottage.

Na hradě už za královnou několikrát osobně byli, a přivezli s sebou dokonce i obě děti. Podle Scobieho tak nemá veřenost očekávat ani žádné výstupy z oslavy prvních narozenin malé Lilibet – manželé prý chtějí především klid. 

VIDEO: William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky

Video
Video se připravuje ...

William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hluboce skloněnou hlavou budil rozpaky. Profimedia.cz

Fotogalerie
95 fotografií