K útoku mělo podle televize dojít zhruba půl hodiny před půlnocí. Tou dobou si útočník zalezl do koupelny, kde si měl pohrávat se svým vystřelovacím nožem. Počkal, až všichni zalehnou a usnou. Pak se rozhodl svůj neospravedlnitelný čin vykonat tím nejhorším možným způsobem.

Nožem začal bodat do svého kamaráda, který tou dobou spal! Podle policejního spisu měl Adam útočit přímo na hlavu. Sténání raněného chlapce vzbudilo matku, která hned přispěchala zjistit, co se stalo.

Útočník ji bodl do oka a posléze několikrát do těla, když vlastním tělem chránila dceru (6). Na druhého syna zakřičela, ať se v pokoji zamkne, díky čemuž se alespoň jemu nic nestalo. Útočník se při tom měl smát. Zdroj televizi doslova uvedl: „Smál se hrozně divně, byl to takový smích z hororu. Prostě smích psychopata.” Chlapec později policistům měl vylíčit, že ho k útoku ponoukal vnitřní hlas. Nad tím, co se dělo poté, se dosud vznášely otazníky. Zejména ohledně toho, proč druhý den, kdy byl agresor nalezen, na místo přijela sanitka. Až nyní s novými zjištěními přišla CNN Prima News.

Pokus o sebevraždu!?

Mladistvý útočník po svém útoku z domu prchl. Podle spisu měl vyskočit z okna, čímž si měl ublížit. Ještě předtím však měl obrátit nůž proti sobě a způsobit si řezná či bodná zranění! Dokonce si měl podříznout hrdlo.

„Doslova ztratil kontrolu nad svou rukou a začal se znovu bodat a řezat. Nejdříve do ruky, potom do hrudi a do břicha. Nakonec se dopotácel na blízký pozemek, kde si vlezl do zahradního domku. Tam ztratil vědomí a probral se až druhý den ráno,“ stojí ve spisu. Upozornil na sebe majitele pozemku, který následně informoval policisty. Ti také přivolali Zdravotnickou záchrannou službu. Nyní je chlapec podle informací televize v péči psychiatrů.

Trvalé následky

Oko matky se lékařům nepodařilo zachránit. Utrpěla také zranění ramene a ruky. Kvůli hlubokým ranám podstoupila několik operací. Pobodaný a pořezaný chlapec měl mít problémy s hybností končetin. Jeho zdravotní stav se prý ale lepší. Těžkou situací rodiny se v minulosti zabývala i radnice Dolních Chaber, která pro ni nechala uspořádat veřejnou sbírku. V ní se na transparentní účet podařilo nastřádat přes 75 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Nezletilý chlapec pobodal v domě v Dolních Chabrech ženu a jejího syna Václav Burian

Fotogalerie
94 fotografií