William jel v červenomodré vojenské uniformě ověnčen medailemi s tradiční vysokou čepicí, historicky vyráběné z medvědí kožešiny, v čele jízdy na koni, který byl rovněž slavnostně ozdoben. Jeho jízdu před vzorně nastoupenými jednotkami však kalilo zvláštní chování jeho koně George.

Po celou dobu kráčel s hlavou hluboce skloněnou k zemi, zatímco koně ostatních jezdců, kteří jeli těsně za princem, šli s hlavou vzpřímenou. Také chůze koně se na videu jeví jako nejistá a lehce rozevlátá. Což se neobešlo bez povšimnutí.

Vojenský veterán pro britský MailOnline uvedl, že to vypadalo, jako by byl Williamův kůň „zdrogován“. „Jeho hlava je téměř u země. Tohle je ostuda,“ nechal se slyšet pod podmínkou anonymity. Naznačil, že princův kůň mohl být utlumen sedativy, aby byl mírnější, či lépe ovladatelný.

Koně, kteří se účastní podobných přehlídek, podstupují speciální trénink, aby je přítomný hluk či dopravní provoz příliš nerozptyloval. Musí být také zvyklí stát nehybně dlouho na jednom místě a nést na sobě extra zátěže.

Královna Alžběta II. se přehlídky jezdecké kavalérie většinou osobně účastní a tradičně vojáky vždy pozdraví. Tento rok v jízdě pojede právě princ Willam, doprovodit by ho měl také jeho otec, následník trůnu, princ Charles. Sobotního nácviku se však zúčastnil pouze William.

Fotogalerie
8 fotografií