Zasedání pražského zastupitelstva, které proběhlo 26. května se neobešlo bez rozruchu. O ten se postarala dcera Vítězslava Nováka z SPD.Vystoupila ve veřejné rozpravě s názorem, který vytočil nejednoho zastupitele. Nejdřív prohlásila, že ji přijde hloupé, když zastupitelé chtějí odebrat čestné občanství maršálu Koněvovi. Podle ní zachránil český národ od nacistického Německa. Pak přišla k palčivějšímu tématu, a to k válce na Ukrajině.

„Jsem silně proti nacismu. Mám odpor k propagaci nacismu na Ukrajině, kdy válku způsobili ukrajinští nacisté. Páchají tam zvěrstva na ruských a i ukrajinských obyvatelích. Konflikty jsou tam mnoho let, kdy se Rusko muselo začít bránit nacistickým Ukrajincům, a ne Ukrajině jako státu,“ uvedla. 

 

Agrese vůči Putinovi

„Vyzývám vládu České republiky, občany České republiky a západní země, aby přestali podporovat válku způsobenou ukrajinskými nacisty posíláním zbraní na Ukrajinu a přestali šířit rasismus a nenávist proti Rusům,“ pokračovala ve svém proslovu. „Vadí mi, jak se chováte k ruským občanům, jak šířite nenávist a zvěrstva vůči Putinovi, který nemá s tím cokoliv společného. Za touhle válkou stojí Azov a azovští Ukrajinci. Rusko se začalo bránit po několika letech. Nelíbí se mi, jak jsou všichni agresivní vůči ruskému prezidentovi Putinovi, že mu přejí smrt. Je to úžasná osoba a osobnost a já ho obdivuji,“ dodala za zvuku pískání.

To nevydržel europoslanec Jiří Pospíšil (TOP09) a vzápětí se přihlásil o slovo. „Demokracie je o různých názorech, každý má právo zastávat názor a kritizovat nás komunální politiky, ale tato platforma nemá sloužit k propagaci fašismu a propagaci diktátora Putina. Pokud občané nebudou respektovat zásady demokratické diskuse, žádám, aby jim bylo odebráno slovo,“ rozčílil se Pospíšil.„Jedna věc je slyšet nepopulární opoziční názor, ale jiná je poslouchat na plénu demokratického orgánu obhajobu zločince Putina a obhajobu zcela falešného pohledu na válku na Ukrajině. Milá paní, vy se dopouštíte trestného činu na půdě demokratického orgánu. Žádám, abyste byla vyvedena. Pácháte tu trestný čin. Poškozujete demokracii,“ řekl Pospíšil. 

Vydařená dcerka

Michaela, která na zastupitelstvu vystoupila, je dcerou Vítězslava Nováka z SPD. Před pražskými zastupiteli se nechala uvést jako Michaela Sedláčková. Před čtyřmi lety web Extra.cz narazil na její lechtivé fotografie a inzeráty, kde nabízela sex za peníze. Na sociálních sítích uvádí, že se léčila s psychickými problémy, za které může její rodina. Za sebou má řadu plastických operací. Na Twitteru pak píše obdivné statusy o ruskému prezidnetu Putinovi, učí se dokonce rusky pro případ, že by se s ním setkala.

Fotogalerie
17 fotografií