Gauner vešel do prodejny se zdravou výživou, zamířil k prodejnímu pultu a prodavače donutil, aby mu z pokladny vydal desítky tisíc! První ze zmíněných případů se odehrál 6. května odpoledne. Muž s lupem utekl. Netrvalo ale dlouho, aby spadla klec. „Při útěku ho poznala policejní hlídka díky popisu, který jim sdělil prodavač. Policisté podezřelého omezili na osobní svobodě a převezli ho na policejní služebnu. Muž (25) byl obviněn ze spáchání trestného činu krádež,“ popsala policejní mluvčí Martina Špryslová.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté objasnili během 14 dní několik zločinů v Praze 4. Policie České republiky

O tři dny později vyjížděli kriminalisté k lékárně u obchodního centra na Chodově. K muži tam přistoupili dva lumpové, hrozili mu zmlácením a chtěli po něm peníze. „Vzápětí jeden z nich uchopil poškozeného, aby se nemohl bránit, a druhý mu vyndal z kapsy jeho mobilní telefon. Protože byl telefon uzamčený, agresoři požadovali jeho odemčení,“ uvedla Špryslová. Muž měl obrovský strach, a tak raději udělal, co po něm chtěli. „Kriminalisté vyhodnotili veškeré stopy zajištěné na místě činu a jeden z kriminalistů na základě své místní znalosti určil identitu podezřelého,“ dodala mluvčí. Oba muži byli následně ztotožněni, policisté je obvinili z loupeže a výtržnictví, za což mohou strávit až deset let v base.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté objasnili během 14 dní několik zločinů v Praze 4. Policie České republiky

V půli května časně ráno pak zločinci řádili nedaleko autobusové točny na Hájích. Tři podezřelí vlezli do stanu a zkopali a zbili teleskopickým obuškem dva nocležníky, přičemž po nich žádali vrácení dluhu. „Před útěkem podezřelí hodili do stanu rozžhavené uhlíky, které způsobily muži i ženě popáleniny a škodu na majetku,“ uvedla mluvčí. Napadení dva z útočníků znali, kriminalistům tak usnadnili práci - během chvíle měli všechny tři podezřelé. Za vydírání a ublížení na zdraví jim hrozí až osmileté vězení, všichni skončili ve vazbě.

Fotogalerie
8 fotografií