Matka, manželka a podnikatelka. Jak sladit pracovní a osobní život?

Můj domov je středem mého světa. Žiji zde s rodinou, vychovávám zde své děti, ale také zde pracuji a tvořím svůj obsah každý den. Je to hnízdo, kde se cítím být sám sebou a také místo, kde nacházím inspiraci k tvorbě svého obsahu.

Fotogalerie
27 fotografií

Jak velká část vašeho digitálního života se odehrává u vás doma a souvisí to s vaším stylem interiérového designu?

Můj domov byl vždy přítomen na mých sociálních kanálech, nejen jako pozadí mé práce, ale také jako hlavní postava mnoha inspirativních obsahů souvisejících se světem interiérového designu. Proto se v průběhu let měnil, jak dozrával a vyvíjel se se mnou.

Nový, větší dům, stále v centru Boloně. Mezi klasickými, minimálními prvky a zelenými akcenty –⁠ heslem je elegance. Jaké jsou vaše tipy, které pomohou těm, kteří chtějí napodobit váš styl?

Vždy byste se měli snažit vytvořit několik minimálních prvků, které se stanou hlavními postavami místnosti. Pohrajte si s paletou elegantních barev, jako je bílá, černá, šedá a dřevo, dovedně je kombinujte a vytvořte rafinovaný, čistý a útulný interiér.

Jak mohu vytvořit stylový nádech např. v předsíni, s použitím pouze několika prvků?

Vytvoření aranžmá, bez ohledu na styl, ke kterému se vztahuje, není snadné. Není potřeba se moc ztratit v nekonečném množství stylů, které nám dnešní interiérový svět nabízí, a riskovat tak, že místo opravdového těžiště vznikne mix trendů. Moje rada zní: před rozhodnutím a nákupem udělejte co nejpřesnější stylistickou volbu. Mood board jsou v tom velmi nápomocné. V případě mé předsíně a mého domova obecně pochází nápad z japandi stylu, který je odvozen ze směsi japonského a skandinávského stylu: dvou velmi odlišných stylů, jejichž kombinací lze přesto vytvořit minimalistický, ale elegantní domov.

Jaký je váš oblíbený kousek u vás doma? Jak jste si to přizpůsobili?

Vlastně víc než jeden! Především postel Dusk v hlavní ložnici. Je tak elegantní a sofistikovaná, že jsem se okamžitě do ní zamilovala! Ve své jednoduchosti jsem si oblíbila i knihovnu Neptun, ze které jsem si vybrala dvě části, které jsem následně spojila a vytvořila tak velmi elegantní prostor v obývacím pokoji, kam bych mohla umístit dekorativní prvky jako některé z mých oblíbených fotoknih a čerstvé květiny které u mě doma nikdy nechybí.

Stěny nechávají spoustu prostoru pro personalizaci. Máte nějaké tipy, jak je vybrat?

Domnívám se, že tapeta je skvělé stylistické řešení, ale zároveň velmi riskantní. Při rozumném použití lze tapetu považovat za skutečný kus nábytku, proto vám radím být obezřetný, pečlivě analyzovat, kam ji umístit, a zvážit její umístění v místnosti, kde může vytvářet nějakou kulisu: například v mém ateliéru , kam nahrávám většinu svých sociálních sítí.

Zásadní věci, které nesmí chybět ve vašem obývacím pokoji?

Určitě pohodlná sedačka, nejlépe bílá. I když vím, jak je někdy těžké se vypořádat se třemi malými dětmi a psem, ale vždy jsem měla slabost pro čistě bílou barvu.

Nepostradatelný je také pěkný stůl, kde mohu organizovat večeře s přáteli, což dělám vždy ráda!

Jak důležité je pro vás, jak kancelář vypadá? Co nesmí chybět na vašem pracovním stole?

Moje kancelář je místo, kde trávím většinu dne prací, telefonováním nebo tvorbou obsahu. Proto to musí být místo, které mě stoprocentně reprezentuje: elegantní ve své jednoduchosti, funkční a s nádechem glamu.

Aranžmá může být často neosobní, jaké je vaše tajemství kombinování rostlin, obrazů a dekorativních prvků, abyste dodali charakter například poličce nebo konzolovému stolku?

Design interiéru je rozhodně závěrečná část a ta mě baví nejvíc. Tajemství je zde: hrajte si s příslušenstvím, vytvářejte jej a přesouvejte, dokud nenajdete rovnováhu. Velmi užitečné považuji za užitečné čerpat tipy z časopisů o interiérovém designu, snažím se porozumět tomu, jaké jsou aktuální trendy (interiérový design má své vlastní trendy, stejně jako móda!) a kombinujte je s vlastním vkusem. Trocha zeleně je nezbytná k vymezení výzdoby rohu domu nebo konzolového stolu - ta v mém domě nikdy nesmí chybět!

Nezbytné detaily k vytvoření superútulné ložnice?

Vždy bych začala výběrem velké elegantní postele, která se okamžitě stane hvězdou pokoje a ještě bych ji zútulnila díky velkému množství měkkých polštářů a krásnému ladícímu povlečení. Inspiraci čerpám také na Westwing a právě jejich postelí Dusk, kterou jsem zvolila v tmavě šedé sametové barvě, začal kreativní proces zařizování a zdobení celé naší ložnice a konečný výsledek byl pro nás úžasný!