Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pejsek Buddy zavítal na operační středisko středočeské záchranky: Bude z něj psí operátor?

Autor: jel - 
21. května 2022
16:29

Na operační středisko středočeské záchranky zavítal pejsek Buddy, který potěšil zaměstnance při náročné práci a dokonce si i vyzkoušel sluchátka a mikrofon. Pejsek patří operátorce Jiřině a společně již několik let dělají canisterapii.

Canisterapie je terapie, při níž se využívá speciálně vycvičených psů. Kontakt se zvířetem představuje rozptýlení pro lidi s psychickými poruchami, depresemi a nebo pro ty, kteří se cítí opuštěně. Právě této  formě terapie se už pět let věnuje paní Jiřina a pejsek Buddy. Obvykle navštěvují školky nebo seniory, tento týden však udělali malou změnu a zavítali na operační středisko záchranky. 

„Buddy udělal radost všem, za kterými přiběhl, za odměnu si tak mohl na psí uši a na kočičí svědomí vyzkoušet, s čím se operátoři během náročných směn potýkají,“ napsali středočeští záchranáři na sociální síť. K příspěvku připojili několik roztomilých fotografií pejska se sluchátky a mikrofonem.

„Ale nebojte, když se k nám na operační středisko dovoláte, čenichání ani štěkot neuslyšíte. Se vším vám pomůžou naši zkušení kolegové jako je právě Jiřinka,“ doplnili pro ty, kteří by se snad obávali, že při telefonátu na záchranku se skutečně dovolají Buddymu.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi