Podle informací deníku Aha! se Abrhám také před smrtí vypořádal se svojí starší sestrou Boženou alias Bocou Abrhámovou (87). Překladatelka a redaktorka byla před lety společně s bratrem majitelkou jedné třetiny a později jedné pětiny tzv. Abrhámovy cihelny v Kunovicích (celkem měla v době prodeje pět vlastníků). Oba do ní investovali nemalé peníze a Josef byl do konce svých dnů své sestře za výraznou pomoc s cihelnou vděčný. Jak přesně se s ní vyrovnal, zatím ale není jasné.

Zastupoval ho syn

Když se loni řešilo dědictví po Libuši Šafránkové, těžce nemocný Abrhám učinil rozhodnutí - vše, co měl dostat po milované manželce, rovnou nechal přepsat na potomka. Dědictví zahrnovalo vilku v Záběhlicích, auto Škoda Fabia i čtvrtinu pozemků v obci Lomnice u Tišnova. Mladý Josef tatínka u notáře zastupoval, sám herec už byl na pokraji svých sil. A to již dříve na Abrháma ml. přepsala jeho maminka Libuše rodinný dům ve Šlapanicích u Brna, z něhož ještě dříve vyplatila svoji sestru Mirku Šafránkovou-Drozdovou (63).

Rozhodl se sám

Podle informací deníku Aha! byl Josef Abrhám v době řešení dědictví svéprávný, ale plnou mocí pověřil syna, aby sám vše vyřešil.

VIDEO: Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho nejvíce ikonické role.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho nejvíce ikonické role. Videohub

Fotogalerie
46 fotografií