Mluvčí uvedla, že kriminalisté obvinili dva lidi ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a ze zneužití pravomoci úřední osoby.

„V dané věci byly obviněny dvě osoby, z nichž ani jedna nebyla vzata do vazby. S ohledem na fázi trestního řízení bližší informace k prováděným procesním úkonům ani k identifikaci osob obviněných poskytovány nebudou,“ řekla mluvčí Okresního státního zastupitelství Jiřina Navrátilová.

Starosta to potvrdil

Informaci, že policie zadržela Řezáče, který má na radnici na starost majetkový a bytový odbor, minulý týden potvrdil starosta obvodu Patrik Hujdus (Nezávislí). „Oslovila mě policie, že zadržela místostarostu Řezáče. Je to nepříjemná situace a čekám, co bude následovat. Vycházím z toho, že platí presumpce neviny. Nevím, co vše policie bude řešit a jak to vlastně bude,“ řekl v pátek Hujdus.

Uvedl, že netuší, s čím by zadržení místostarosty mohlo souviset. Neměl ani podezření, že by se něco dělalo špatně. „Není ale možné vidět každý detail na každém odboru. Policie si vyžádala některé dokumenty, pak proběhla prohlídka kanceláře,“ dodal.

 

Čekají na informace

Vedení obvodu podle něj vyhodnocuje, jak bude radnice dál pokračovat a fungovat. „Je pár měsíců před volbami. Odbor umí fungovat i bez místostarosty. Nechci ale předbíhat. Pokud mám informaci, s kauzou spojen nejsem. Počkáme na další vývoj, úřad paralyzovaný není, funguje dál a lidé by měli vědět, co mají dělat,“ podotkla starosta.

Řezáč je ve funkci od posledních komunálních voleb v roce 2018. Předloni v listopadu o místo na osm měsíců přišel kvůli změně v koalici. Pak se do funkce zástupce starosty opět vrátil.

VIDEO: Zeman se vzdálil Babišovi a „klimbal“ za Fialou: K optimálnímu stavu má daleko, říká politolog.

Video
Video se připravuje ...

Zeman se vzdálil Babišovi a „klimbal“ za Fialou: K optimálnímu stavu má daleko, říká politolog Markéta Volfová, Lukáš Červený