Do Nového paláce, ve kterém se nachází například Španělský sál nebo Rudolfova galerie, mohli lidé výjimečně vstoupit Matyášovou branou. Na prvním nádvoří Hradu se tak už od rána tvořily fronty. Mnoho lidí zavítalo také do katedrály sv. Víta, kde lidé na vstup čekali v dlouhé řadě už před polednem.

Počkat na vstup museli návštěvníci i u Zlaté uličky či Starého královského paláce, například do kaple sv. Kříže nebo jižní věže svatovítské katedrály mohli lidé přijít bez čekání.

Předváděli se i sokolníci

V Královské zahradě se celý den konala vystoupení středověkých sokolníků. Připraveny byly i stany a účinkující v dobových kostýmech, kteří lidem představili dobová řemesla nebo historické zbraně.

Zdarma mohli lidé navštívit i Dům Sokolníka, který se nachází naproti Jízdárně Pražského hradu a kde byla stálá expozice zpřístupněna v roce 2019. Malé sokolnické muzeum je v místě, kde od dob císaře Rudolfa II. sokolník přebýval a staral se o dravé ptáky, bažantnici a ostatní okrasné ptactvo. V historicky věrných prostorech je zachycen interiér sokolny tak, jak mohl vypadat na počátku 17. století.

Fotogalerie
42 fotografií