Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kráska Ejmi není pro každého, potřebuje spoustu pohybu a aktivit. Najde domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
21. května 2022
05:00

Ejmi (1,5), kříženka amerického pitbulteriéra, neměla lehký start do života. Byla odebrána sociálně slabým, nezvládal ji předchozí dočaskář a nevyšla jí ani první adopce. Nyní ji má v péči spolek Pes nejvěrnější přítel, který se jí snaží nastavit pravidla a najít správný domov.

V minulosti trpěla Ejmi velkým strachem. Projevovala to pouštěním hrůzy, na cizí lidi a psy útočila. To se už ale dočaskářce Karin Krzystkové, která ji má u sebe v Šachotíně na Vysočině, podařilo odbourat. Díky ní je teď z Ejmi poměrně vyrovnaná psí slečna, která ale potřebuje důsledné vedení, pevně nastavená pravidla a dostatek vyžití.

Ejmy je přátelská, potřebuje ale nastavit pevná pravidla tak, jako to udělala dočaskářka Karin Krzystková Ejmy je přátelská, potřebuje ale nastavit pevná pravidla tak, jako to udělala dočaskářka Karin Krzystková | Jana Ulrichová

Vhodná pro bull sporty

Tak jako většina bull plemen je i Ejmi velmi temperamentní. „Baví jí bull sporty, zvládla by i agility, to jsou aktivity, ve kterých ji bude muset budoucí majitel podporovat,“ řekla dočaskářka s tím, že kromě venčení a pobíhání po zahradě potřebuje Ejmy ještě dvě další hodiny aktivit denně.

Ejmy potřebuje zaměstnat, jen vycházky a pohyb po zahradě jí nestačí Ejmy potřebuje zaměstnat, jen vycházky a pohyb po zahradě jí nestačí | Jana Ulrichová

Přátelská, mazlivá

K lidem, které zná ,je Ejmi velmi přátelská a ráda se s nimi mazlí, k cizím přistupuje zdrženlivěji, nový člověk si ji musí získat. „Není agresívní, není zlá, z nedostatku vyžití ale může vymýšlet hlouposti, protože v ní bude nevybitá energie,“ řekla dočaskářka. I proto se Ejmy nehodí se k dětem. V dočasné péči žije s ostatními psy, psího parťáka by zřejmě uvítala i v novém domově, je třeba ale vyzkoušet, jestli si sednou.

Potravinová alergie

Ejmi trpí potravinovou alergií, nedělá jí dobře kuřecí maso, pšenice a rýže, na které reaguje vyrážkou a svědivostí kůže. V dočasné péči je proto krmena barfem, tedy syrovou stravou, díky čemuž se daří tyto potíže eliminovat. „Budoucímu majiteli jsem schopná pomoci s vhodným jídelníčkem,“ řekla dočaskářka. Dodala, že Ejmi je kastrovaná, nemá problém s cestováním autem a je navyklá na bull klec.

Ejmy je mladá, velmi temperamentí fenka Ejmy je mladá, velmi temperamentí fenka | Jana Ulrichová

K aktivním lidem

Ejmi není pes pro každého. Potřebuje domov u aktivních, vyrovnaných lidí, nejlépe takových, kteří už mají zkušenosti s bull plemeny a dokážou zaměstnat její hlavu i tělo tak, aby se nenudila. Zájemci, kteří se domnívají, že by Ejmi zvládli, mohou kontaktovat dočaskářku Karin telefonicky na čísle 778 000 302.

Ejmy potřebuje zaměstnat, jen vycházky a pohyb po zahradě jí nestačí Ejmy potřebuje zaměstnat, jen vycházky a pohyb po zahradě jí nestačí | Jana Ulrichová

Spolek na festivalu

Spolek Pes nejvěrnější přítel se zúčastní našeho festivalu, který se uskuteční 4. června v Praze na louce na Vypichu. Prezentovat se budou i další útulky a záchranné spolky, jejichž zástupci přivedou i pejsky k adopci, na místě bude probíhat podpisová akce proti množírnám, a chybět nebude ani tombola, jejíž výtěžek bude věnován tachovskému útulku U Šmudliny na stavbu budovy s novým zázemím pro psy. Celým dnem provedou Bořek Slezáček a odborník na bull sporty Daniel Žďárský.

Festival bude spolumoderovat Daniel Žďárský, který předvede i ukázky bull sportů Festival bude spolumoderovat Daniel Žďárský, který předvede i ukázky bull sportů | archiv Daniela Žďárského

Na co se můžete těšit?

Pod dohledem odborníků si bude možné vyzkoušet řadu psích sportů a aktivit, např. puller sport, dog frisbee, skoky do dálky a tahání břemen, wall climbing, čili šplhání po stěně, dog dancing a k vidění budou i ukázky sportovní nebo moderní lovecké kynologie.

Na podium jsou připraveny přednášky a komentované ukázky – jak psa správně zabavit, jak mu poskytnout první pomoc ● psí psycholog Pavel Bradáč poradí, jak psu správně porozumět a předejít problémovému chování, zájemcům navíc zdarma poskytne konzultace ● hlavní hrdina filmu Gump, pes, který naučil lidi žít ● speciální hosté - Marta Kubišová, Monika Absolonová, Dana Morávková a Martin Zounar se svými čtyřnohými parťáky.

apoho ( 21. května 2022 08:34 )

Prostě takový psi zmetek

Zobrazit celou diskusi